Ce făceau la 25 de ani cei mai de succes lideri de astăzi
Pentru miliardarul Mark Cuban, începutul carierei sale a echivalat cu dormitul pe jos alături de alți 6 tipi într-un apartament cu trei camere. Pe de altă parte, CEO-ul Starbucks era doar un vânzător la Xerox care visa la o cafea decentă. Însă pentru a ilustra și mai bine premisa de la începutul acestui articol, cei de la Business Insider dezvăluie ce făceau unii dintre cei mai cunoscuți lideri de astăzi la numai 25 de ani.
Warren Buffett
În anii săi de tinerețe, al treilea miliardar al lumii lucra ca vânzător pentru Buffet-Falk & Co. în Omanha înainte de a se muta la New York ca analist de asigurări la 26 de ani. În același an înființează Buffet Partnership Ltd, o firmă de investiții în Omaha.
Arianna Huffington
Înainte să fie Arianna Huffington a fost Arianna Stassinopolous și la 21 de ani îl întâlnea pe ziaristul britanic Bernard Levin care i-a devenit partner de viață și mentor. În următorii ani a călătorit în jurul lumii alături de Levin scriind pentru BBC despre festivalurile de muzică ale epocii. Relația cu jurnalistul britanic s-a încheiat, iar Arianna s-a mutat la New York. La 55 de ani, după ce și-a încercat norocul în viața politică candidând fără succes la funcția de guvernator al Californiei, deschide celebra platformă care-i va purta numele: Huffington Post.
J.K. Rowling
Este una dintre cele mai de succes autoare din Marea Britanie și la 25 de ani i-a venit ideea care avea s-o facă celebră în întreaga lume. În timpul unei călătorii cu trenul în anul 1990, s-a gândit pentru prima dată la băiețelul vrăjitor Harry Potter. A început primul roman chiar în aceea noapte și chiar a fost concediată de la biroul din Londra al Amnesty International pentru că visa atât de des la personajele pe care astăzi le știm cu toții.
Ralph Lauren
Născut în Bronx își schimbă numele la doar 15 ani. Merge să studieze managementul își face stagiul militar, servește în armată până la 24 de ani ca mai apoi să se angajeze la Brook Brothers. La 26 de ani decide să facă designul unui cravate de tip european, iar anul următor lansează brandul care își va lega numele până astăzi: Polo.
Citește și: ”Poți să ieși câștigător din orice negociere. Te învățăm noi!”
Ursula Burns
Actualul CEO Xerox, Ursula Burns, a început ca intern în cadrul companiei, înca de la vârsta de 22 de ani. Un an mai târziu este angajată full time și încet-încet urcă treptele ierarhiei până la cea mai înaltă funcție în 2009.
Mark Zuckerberg
La 25 de ani, omul din spatele celei mai importante rețele sociale din lume, culegea fructele pe care le sădise în 2004. Era pentru prima dată când Facebook era pe profit, iar cei 300 de milioane de utilizatori de la acea dată abia începeau să înțeleagă schimbarea pe care Zuckerberg o aduce pe online.
Howard Schultz
După ce a absolvit Universitatea din Michigan, Shultz, actualul CEO de la Starbucks, a lucrat ca agent de vânzări pentru Xerox. Succesul l-a pus pe radarul unui firme suedeze de cafea care l-a recrutat la doar 26 de ani. Aici s-a întâlnit pentru prima dată cu lanțul de cafele Starbucks lângă care a venit trei ani mai târziu.
Oprah Winfrey
Actualul mogul media, Oprah Winfrey a început încă din tinerețe să lucreze în radio și televiziune. Astăzi are o avere evaluată la peste un miliard de dolari, dar la 23 de ani era concediată de la un post de televiziune local din Baltimore. Un an mai târziu este gazdă a unui talk-show. Abia în 1983 se mută în Chicago unde începe să fie remarcată la scară națională.
Richard Branson
La doar 22 de ani, Brason deja deschisese primul studio de înregistrări, iar un an mai târziu lansa primul label de muzică. La 30 de ani, Virgin Records devenise un brand internațional care îi avea sub contract pe unii dintre cei mai mari muzicieni ai vremii: Mike Oldfield, Sex Pistols sau Culture Club.
Hillary Rodham Clinton
Fostă primă doamnă a Americii, fost șef la Departamentul de stat și potențial candidadat la alegerile prezidențiale din 2016, la 23 de ani Hillary Rodham abia absolvise prestigioasa universitate Yale și se întâlnea cu un alt coleg student, Bill Clinton. Refuză prima cerere în căsătorie, își publică primul articol în Harvard Educational Review la 25 de ani și acceptă să devină doamna Clinton după ce se mută cu acesta în Arkansas.