De ce visăm să cucerim lumea și nu o facem?
Motivul pentru care tinerii se gândesc s-o ia de la zero este strâns legat de lipsa locurilor de muncă și a situației economice deloc de ignorat. Pe de altă parte, deși vor să cucerească lumea, visele nu li se transformă întotdeauna în realitate. Un procent de 73% dintre start-upurile înființate de tinerii sub 24 de ani sunt cu un singur angajat, adică antreprenorul, care se ocupă de tot ceea ce trebuie făcut.
Citește și Destrămarea unui mit: antreprenorii vin din familii înstărite?
Datele GEM mai arată că deși oamenii care au peste 34 de ani nu mai au același curaj să devină antreprenori, companiile pe care le dețin sunt de 1,7 ori mai mature, ceea ce înseamnă că au supraviețuit perioadei de început de peste trei ani și jumătate.
Atunci când vine vorba despre înființarea unei companii, populația tânără tinde să folosească mai multe vorbe și mai puține fapte, o caracteristică a țărilor care au o cultură de proveniență vest-europeană, în care sunt incluse și Statele Unite ale Americii și Canada. În aceste state, 19% dintre tinerii chestionați au spus că au intenții antreprenoriale, dar doar 8% au și făcut ceva ca să-și deschidă o afacere.
Citește și Vrei să ai succes? Ia o foarfecă, fă o gaură și intră în ea
Așadar, de ce tinerii antreprenori nu-și îndeplinesc visele? Nu e vorba de lipsa de educație, ci de lipsa unui mediu în care antreprenoriatul să fie încurajat și unde cei care vor să fie antreprenor să aibă acces la finanțare și la infrastructură IT, potrivit celor de la BusinessNewsDaily.