Discriminare? Din 25 de ingineri dintr-o companie, doar 3 sunt femei
Girls Who Code este un proiect non-profit național de lucru pentru a reduce decalajul dintre femei și bărbați în disciplinele de Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică (STIM). Proiectul are ca scop inspirarea tinerelor femei din comunitățile mai puțin avantajate să urmeze o carieră în domenii tehnologice. Datorită unui nou model de educație STIM, compania este parte a unei mișcări în curs de dezvoltare a abilității femeilor tinere cu competențele informatice pentru a stimula inovarea și schimbarea socială în secolul 21.
Problema inegalității de gen în STIM este reală și a fost trecută cu vederea de prea mult timp. Trebuie luate în considerare următoarele:
În timp ce 74% din femeile tinere aflate în stagiul gimnazial sunt interesate de STIM, încă de când aleg un colegiu bine cotat, doar 0,3% din tinerele femei din liceu aleg știința în calculator.
Femeile reprezintă jumătate din forța de muncă din SUA, dar dețin doar 25% din locurile de muncă în domenii tehnice sau de calcul.
80% din totalul locurilor de muncă în următorul deceniu vor necesita abilități STIM
Compania Verizon și-a propus să închidă acest decalaj de gen. Pentru asta au implementat un proiect care a fost absolvit de patruzeci de fete, eleve la un liceu din Florida de Sud. Acesta a constat în cursuri de robotică, web design, dezvoltare personală și profesională, consiliere în careieră. Acestea au durat timp de șapte săptămâni și au fost concentrate pe cariere de antreprenor de top în industria de inginerie.
”Aceste femei tinere sunt primele din mulții absolvenți și se pare că viitorul apropiat arată promițător”, spune Lowell McAdam, CEO la Verizon.
În plus față de îmbunătățirea competențelor tehnice și practice, și îndrumarea spre o carieră STEM, Reshma Saujani consideră că Girls Who Code vorbește într-o notă puternică și motivează aceste femei tinere să creadă în capacitatea lor de dezvoltare și să lupte pentru scopul lor: dorința de a utiliza tehnologia pentru a rezolva cele mai mari provocări ale lumii .
Cu toții ne dorim să avem oameni specializați în diverse domenii cxare să aducă inovațiile în casele și viețile noastre. Potrivit unor studii interne, este dovedit faptul că o femeie vrea să schimbe ceva și o și face, indiferent de cât timp va fi necesar pentru atingerea obiectivului.
Aici puteți găsi câteva dintre declarațiile unor femei care au absolvit cursurile Girls Who Code unde puteți afla despre experiența lor în modelarea ambițiilor și ce le-a inspirat pentru a schimba lumea:
Marie Fouche, Aysha Habbaba și Sharine Islam, Maria Mejia
Mergem la evenimente, vedem tot mai multe femei antreprenor care vor să schimbe lumea în care trăim, care luptă pentru egalitatea de șanse. Se fac multe proiecte pentru a încuraja tinerele femei să aibă încredere în forțele proprii și să poată să afirme că și ele, noi, putem avea meserii catalogate a fi pentru bărbați.