Angajatorii pot incheia succesiv maximum trei contracte de munca pe durata determinata
Documentul stabileste ca un contract individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau lucrari.
S-a decis insa ca intre aceleasi parti sa poata fi incheiate succesiv cel mult trei contracte individuale de munca pe durata determinata. Contractele individuale de munca pe durata determinata, incheiate in termen de trei luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata, sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.
Proiectul Codului Muncii mai prevede, in forma adoptata de Guvern, ca, pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie, dar si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
Proiectul de modificare a prevede ca "salariatii de noapte" beneficiaza fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin trei ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza, fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin trei ore de noapte din timpul normal de lucru.
In varianta initiala a proiectului, transmisa sindicatelor la sfarsitul saptamanii trecute, era prevazut ca salariatii de noapte beneficiaza fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin trei ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza, fie de un spor la salariu de "minimum 25% din salariul de baza pentru fiecare ora de munca de noapte prestata".