40 de antreprenori, un singur căștigător
Dincolo de nivelul de performanţă financiară, modelele de business, direcția strategică şi valorile personale ale antreprenorilor intrați în competiţie demonstrează maturitatea și anvergura antreprenorilor români.
Cartea Antreprenorilor este dedicată celor 40 de antreprenori înscriși în competiția Entrepreneur Of The Year în 2014, la cele trei categorii: Entrepreneur Of The Year, Emerging Entrepreneur Of The Year și Social Entrepreneur Of The Year.
Cartea poate fi consultată aici.
Răspunsul comunității antreprenorilor a fost pe măsura provocării lansate: 40 de antreprenori din cele mai diverse domenii de activitate au avut curajul să se înscrie în programul Entrepreneur Of The Year și să intre sub lupa juriului, format din Iulian Stanciu – Director General eMag, Mihai Marcu – Președinte Medlife, Cornel Marian – Managing Partner Oresa Ventures, Ştefania Eugenia Popp – Director Executiv Junior Achievement Romania şi Omer Tetik – Director General Banca Transilvania.
Marele câștigător al competiției naționale„EY Entrepreneur Of The Year” a fost desemnat în cadrul unui eveniment de gală, în prezența comunității de business românești.
Antreprenorul Anului în România este Mircea Tudor, fondatorul MB Telecom. Antreprenorul român câștigător la nivel național al titlului Antreprenorului Anului va concura pentru titlul „World Entrepreneur Of The Year” în finala competiției de la nivel mondial, ce se va desfășura anul viitor la Monte Carlo.
Mircea Tudor este cel mai renumit inventator român contemporan şi cel care şi-a propus să revoluţioneze industria de securitate la nivel mondial.
MB Telecom este astăzi singurul IMM din lume care activează în domeniul tehnologiilor de scanare radioactivă şi singura companie din lume care a câştigat de două ori Marele Premiu al Salonului de Invenţii de la Geneva, în 2009 şi 2013.
Cristi Badea, Mavenhut a primit titlul „Emerging Entrepreneur Of The Year”.
Cristi Badea este specializat în jocurile online şi a debutat ca antreprenor în urmă cu patru ani, dezvoltând jocuri sociale, în special pentru reţeaua Facebook. De-a lungul timpului a lansat zeci de jocuri care au agregat peste 15 milioane de utilizatori în întreaga lume.
MavenHut s-a lansat în 2012 în cadrul unui accelerator de afaceri şi a dezvoltat unul dintre cele mai de succes jocuri de pe reţeaua socială Facebook – Solitaire Arena.
Istvan Mar, Asociația Fructul Secuiesc, a primit titlul „Social Entrepreneur Of The Year.”
Istvan Mar, a înființat Asociația Fructul Secuiescîn 2010, ce generează venituri pentru aproximativ 1.000 de familii din peste 25 de comunități defavorizate.
Acestea folosesc facilitățile de procesare, ambalare și distribuție puse la dispoziție de Asociație pentru a fructifica recolta proprie de varietăți tradiționale de fructe, utilizând rețete și tehnici de procesare tradiționale.
Mai multe detalii despre etapele competiției, membrii juriului și câștigătorii competiției, aflați aici.