Abilități pentru viitor. Conferința Arhitecții Educației
Atunci când vorbim despre abilități pentru viitor, am putea să fim tentați să credem că doar competențele digitale vor mai conta, însă cetățenii activi care demonstrează gândire critică și creativă, capacitatea de a rezolva probleme complexe și de a inova, de a opera la nivel global, educați din punct de vedere financiar, buni comunicatori etc. vor fi cei care vor prospera cu adevărat.
În acest context, pe 17 noiembrie 2018, Fundația Noi Orizonturi organizează la Cluj-Napoca conferința Arhitecții Educației, ajunsă la cea de-a treia ediție ce are ca temă: Construim abilități pentru viitor, oferind o platformă de dezbatere și explorare a unei soluții viabile pentru a transforma școala românească și a oferi o educație mai bună: învățarea prin serviciu în folosul comunității (service learning). Această nouă perspectivă asupra învățării are numeroase beneficii datorită caracterului său experiențial și a faptului că abordează probleme și provocări reale pentru elevi și comunitățile din care fac parte.
Peste 280 de profesori și specialiști în educație din România, dar și din țări cu tradiție în această abordare a educației precum Argentina sau Lituania se vor strânge la Cluj pentru a identifica modul în care putem face învățarea relevantă și a integra această nouă perspectivă în sistemul actual de învățământ.
Aceștia vor susține prezentări și ateliere practice axate pe: comunitate ca spațiu de învățare; motivarea elevilor să învețe; importanța erorii în învățare sau Școala Altfel pe tot parcursul anului. Agenda evenimentului și mai multe detalii pot fi citite pe site-ul fundației, organizatorul evenimentului.
Evenimentul este parte integrantă a proiectului “ReSursa de Service Learning” susținut prin programul de granturi “Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”.