bucatar
-
Mai bine de zece ani, am mers la târguri de joburi și am stat de vorbă cu sute de tineri despre domeniile în care voiau să-și construiască o carieră, despre pozițiile la care visau, salariile -
Chef Joseph Hadad: Am plecat prea de sus, unii oameni se sperie de high class. E altă cultură, românii vor sa mănânce mult, bun și prețul să fie jos
"Eu nu sunt om de afaceri, sunt un bucatar foarte bun, sunt un artist". Cu aceste cuvinte, chef Joseph Hadad tine sa sublinieze ca traieste din pasiunea pentru bucatarie, pentru gusturi, pentru arta din farfurie si nu pentru business. Iata de ce totusi celebrul chef a deschis doua localuri si ce planuri are in "nebunia" care domina piata, scriu cei de la wall-street.ro. -
De la bucătar la meșteșugar: tânărul din Iași care lucrează în lemn platouri de servire unicat
Constantin Toderau, 32 de ani, a lucrat pana in 2011 ca bucatar in cateva restaurante, moment in care a decis sa se ocupe in totalitate de activitatea din atelierul bunicului sau, locul unde a invatat arta lemnului, scriu cei de la wall-street.ro. -
Leadership născut din neajunsuri. Motivul incredibil pentru care cel mai bogat bucătar din lume nu le lasă averea copiilor săi
Gordon Ramsay, celebrul chef cunoscut pentru restaurantele pe care le deține, a declarat că nu își va lăsa averea pe numele celor patru copii ai săi. Mai mult, conform dezvăluirilor sale, aceștia nu au voie să stea la first class sau să mănânce la restaurantele sale. -
Angajări sau marketing? KFC invită viitori angajaţi să-şi completeze CV-ul în restaurante
Angajări sau marketing ? KFC anunţă că vrea să facă angajări în toate cele 60 de restaurante şi îi invită pe cei interesaţi, nu contează vârsta şi experienţă să aplice online sau să meargă direct în restaurante unde “pot completa foaia de tavă transformată într-un CV creativ, primit odată cu fiecare comanda” se arată în comunicatul transmis de companie. -
Nicolae Lica, Chef cuisine JW Marriott Bucuresti: “Nu poti face performanta in opt ore de serviciu”
Anul acesta a primit distinctia de Excelenta Culinara si a fost desemnat Cheful anului in reteaua de hoteluri JW Marriott pe Europa. Este al doilea an consecutiv cand i se intampla asta lui Nicolae Lica, Chef cuisine JW Marriott Bucuresti. Si o merita din plin. Pentru ca este ilustrarea perfecta a omului care isi stie drumul, si-l iubeste si calca pe el fara dubii sau incertitudini. Nicolae Lica avea 14 ani cand a intrat prima data ca bucatar intr-o bucatarie si pana acum, la 34, asta e viata lui.
-
Marea Finală METRO Chef are premii de peste 87.000 de lei
În perioada 20-21 august şi 27-28 august, opt echipe formate dintr-un bucătar și un ajutor de bucătar s-au întrecut în pregătirea de preparate specifice bucătăriei de catering/food solutions. Marea finală va avea loc între 1 şi 3 octombrie şi va desemna trei echipe câştigătoare pentru fiecare categorie.
-
Femei în lumea bărbaţilor. Doamna care recucerește bucătăria
CORNELIA GHIŞOI, Lady Chef România şi Estul Europei, spune că lumea bucătăriei este condusă de bărbaţi, deşi, de fapt, aparţine femeilor. Adaugă că a reuşit pentru că a ştiut ce îşi dorește şi ce are de făcut ca să-şi împlinească visul şi că şi-a ales să lucreze permanent în echipă cu oameni de valoare.
-
De pe scenă, direct în farfuria ta!
Cu o tradiție de peste 7 ani în peisajul culinar bucureștean, restaurantul Benihana, din cadrul hotelului Howard Johnson Grand Plaza, este un punct de referință pentru iubitorii bucătariei japoneze, evidențiindu-se prin conceptul unic de “eatertainment” -mâncare excelentă și distracție laolaltă.
-
ANOFM: Aproape 10.000 de joburi puse la bătaie în toată țara
Aproape 10.000 de locuri de muncă sunt puse la bătaie în toată țara, în perioada 23-30 martie. Cele mai multe oferte de muncă sunt pentru Cluj, Iași, București, Vâlcea, Brașov și Hunedoara, iar județele cu cele mai puține posturi vacante sunt Buzău, Suceava, Galați, Mehedinți și Caraș-Severin, conform Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Inginerii, medicii, ospătarii și bucătarii, printre meseriile cele mai căutate de către angajatori.
-
ȘANSĂ: ANOFM organizează în jur de 200 de cursuri de formare profesională
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, în luna aprilie, 203 programe de formare profesională pentru 4.379 de personae. Aceste persoane beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Municipiului Bucureşti.
-
Gatitul, managerii si motivarea
Cum pot petrecerile culinare contribui la imbunatatirea productivitatii, comunicarii si motivarii din cadrul unei echipe? Horia Virlan, chef si promotorul conceptului de teambuilduing by cooking in Romania, are mai multe argumente.
-
Peste 5.100 de persoane vor beneficia gratuit de programe de formare profesionala in mai
232 de programe de formare profesionala vor fi organizate in aceasta luna, in intreaga tara, cele mai multe pentru meseriile de operator de introducere date, lucrator in comert, bucatar si inspector de resurse umane. Programele sunt organizate de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, de ele urmand sa beneficieze gratuit 5.108 persoane.
Recomandările editorilor
-
BEST EMPLOYER FEST 2025. Bianca Chera: Ne așteptăm la o evoluție legislativă în zona prevenirii sindromului de burnout
Pe 12 noiembrie 2025, la București, revista Cariere organizează BEST EMPLOYER FEST – Noi tendințe în companii, noi obiceiuri ale angajaților, un eveniment dedicat împărtășirii celor mai bune practici în îmbunătățirea experienței angajaților. -
Salim Touma, Grand Hotel Bucharest: Îmi place să rezolv probleme. Dacă nu apar provocări operaționale, mă plictisesc
Cu peste 25 de ani de experiență internațională în industria ospitalității, Salim Touma a reușit, în ultimii trei ani, să conducă un proces complet de rebranding, să reducă cu 32% costurile și să scadă fluctuația de personal cu 40%. -
Giorgiana Matei, Airbus Aerostructures România: Oamenii nu caută doar muncă, ci și sens. Vor să contribuie la comunitatea în care trăiesc
Nu poți fi sub nivelul pieței, dar nici un salariu peste medie nu garantează retenția, susține cu realism Giorgiana Matei, HR Manager la Airbus Aerostructures România. -
Energia schimbării. Cum transformă Distribuție Oltenia organizația pentru viitorul sustenabil
Transformarea energetică de azi nu se măsoară doar în megawați sau tehnologii inteligente. Se vede mai ales în oameni, în felul în care se adaptează, învață și duc mai departe energia schimbării.