bucatar
-
Mai bine de zece ani, am mers la târguri de joburi și am stat de vorbă cu sute de tineri despre domeniile în care voiau să-și construiască o carieră, despre pozițiile la care visau, salariile -
Chef Joseph Hadad: Am plecat prea de sus, unii oameni se sperie de high class. E altă cultură, românii vor sa mănânce mult, bun și prețul să fie jos
"Eu nu sunt om de afaceri, sunt un bucatar foarte bun, sunt un artist". Cu aceste cuvinte, chef Joseph Hadad tine sa sublinieze ca traieste din pasiunea pentru bucatarie, pentru gusturi, pentru arta din farfurie si nu pentru business. Iata de ce totusi celebrul chef a deschis doua localuri si ce planuri are in "nebunia" care domina piata, scriu cei de la wall-street.ro. -
De la bucătar la meșteșugar: tânărul din Iași care lucrează în lemn platouri de servire unicat
Constantin Toderau, 32 de ani, a lucrat pana in 2011 ca bucatar in cateva restaurante, moment in care a decis sa se ocupe in totalitate de activitatea din atelierul bunicului sau, locul unde a invatat arta lemnului, scriu cei de la wall-street.ro. -
Leadership născut din neajunsuri. Motivul incredibil pentru care cel mai bogat bucătar din lume nu le lasă averea copiilor săi
Gordon Ramsay, celebrul chef cunoscut pentru restaurantele pe care le deține, a declarat că nu își va lăsa averea pe numele celor patru copii ai săi. Mai mult, conform dezvăluirilor sale, aceștia nu au voie să stea la first class sau să mănânce la restaurantele sale. -
Angajări sau marketing? KFC invită viitori angajaţi să-şi completeze CV-ul în restaurante
Angajări sau marketing ? KFC anunţă că vrea să facă angajări în toate cele 60 de restaurante şi îi invită pe cei interesaţi, nu contează vârsta şi experienţă să aplice online sau să meargă direct în restaurante unde “pot completa foaia de tavă transformată într-un CV creativ, primit odată cu fiecare comanda” se arată în comunicatul transmis de companie. -
Nicolae Lica, Chef cuisine JW Marriott Bucuresti: “Nu poti face performanta in opt ore de serviciu”
Anul acesta a primit distinctia de Excelenta Culinara si a fost desemnat Cheful anului in reteaua de hoteluri JW Marriott pe Europa. Este al doilea an consecutiv cand i se intampla asta lui Nicolae Lica, Chef cuisine JW Marriott Bucuresti. Si o merita din plin. Pentru ca este ilustrarea perfecta a omului care isi stie drumul, si-l iubeste si calca pe el fara dubii sau incertitudini. Nicolae Lica avea 14 ani cand a intrat prima data ca bucatar intr-o bucatarie si pana acum, la 34, asta e viata lui.
-
Marea Finală METRO Chef are premii de peste 87.000 de lei
În perioada 20-21 august şi 27-28 august, opt echipe formate dintr-un bucătar și un ajutor de bucătar s-au întrecut în pregătirea de preparate specifice bucătăriei de catering/food solutions. Marea finală va avea loc între 1 şi 3 octombrie şi va desemna trei echipe câştigătoare pentru fiecare categorie.
-
Femei în lumea bărbaţilor. Doamna care recucerește bucătăria
CORNELIA GHIŞOI, Lady Chef România şi Estul Europei, spune că lumea bucătăriei este condusă de bărbaţi, deşi, de fapt, aparţine femeilor. Adaugă că a reuşit pentru că a ştiut ce îşi dorește şi ce are de făcut ca să-şi împlinească visul şi că şi-a ales să lucreze permanent în echipă cu oameni de valoare.
-
De pe scenă, direct în farfuria ta!
Cu o tradiție de peste 7 ani în peisajul culinar bucureștean, restaurantul Benihana, din cadrul hotelului Howard Johnson Grand Plaza, este un punct de referință pentru iubitorii bucătariei japoneze, evidențiindu-se prin conceptul unic de “eatertainment” -mâncare excelentă și distracție laolaltă.
-
ANOFM: Aproape 10.000 de joburi puse la bătaie în toată țara
Aproape 10.000 de locuri de muncă sunt puse la bătaie în toată țara, în perioada 23-30 martie. Cele mai multe oferte de muncă sunt pentru Cluj, Iași, București, Vâlcea, Brașov și Hunedoara, iar județele cu cele mai puține posturi vacante sunt Buzău, Suceava, Galați, Mehedinți și Caraș-Severin, conform Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Inginerii, medicii, ospătarii și bucătarii, printre meseriile cele mai căutate de către angajatori.
-
ȘANSĂ: ANOFM organizează în jur de 200 de cursuri de formare profesională
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, în luna aprilie, 203 programe de formare profesională pentru 4.379 de personae. Aceste persoane beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Municipiului Bucureşti.
-
Gatitul, managerii si motivarea
Cum pot petrecerile culinare contribui la imbunatatirea productivitatii, comunicarii si motivarii din cadrul unei echipe? Horia Virlan, chef si promotorul conceptului de teambuilduing by cooking in Romania, are mai multe argumente.
-
Peste 5.100 de persoane vor beneficia gratuit de programe de formare profesionala in mai
232 de programe de formare profesionala vor fi organizate in aceasta luna, in intreaga tara, cele mai multe pentru meseriile de operator de introducere date, lucrator in comert, bucatar si inspector de resurse umane. Programele sunt organizate de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, de ele urmand sa beneficieze gratuit 5.108 persoane.
Recomandările editorilor
-
STUDIU: Ascultarea activă a angajaților reduce intenția de plecare și crește implicarea
Echipele în care oamenii se simt văzuți și auziți funcționează mai bine, rămân mai mult timp în companie și generează rezultate superioare. Concluzia apare în studiul aflat la baza indicatorului Net Connected Score. -
Aleksandras Česnavičius, CEO PRO TV: Puterea televiziunii constă în crearea acelor momente de „împreună”
Vremurile în care grila unei televiziuni dicta programul întregii familii s-au schimbat, însă în asta constă și frumusețea evoluției: nimic nu dispare, totul se transformă. -
Ce întrebare simplă te ajută să evaluezi dacă un dashboard e relevant
În multe organizații, dashboardurile ajung să fie colecții de grafice frumoase, dar greu de folosit în decizii. Cu fiecare lună se mai adaugă un indicator, încă un filtru, încă o vizualizare, până când instrumentul devine mai degrabă arhivă decât sprijin real. -
Cum identifici procesul care blochează trei echipe diferite, dar nu e nimeni responsabil de el
Există procese care funcționează „din inerție”: toată lumea le folosește, nimeni nu le controlează, iar blocajele se adună. Cele mai problematice sunt acele procese care afectează simultan mai multe echipe, dar care nu apar pe lista oficială a responsabilităților nimănui.