gastronomie
-
Frida Kahlo este, fără îndoială, una dintre cele mai cunoscute artiste din lume. Mai puțin cunoscut este faptul că Frida a folosit rețete tradiționale, pe care le-a interpretat adăugând ingrediente speciale, surprinzătoare. -
Michele Ramis, Ambasadoarea Franței în România: “Mondializarea nu înseamnă că trebuie să lăsăm la o parte bogăția culturală!“
Ce legătură au aromele de madlenă, înghețată și ciocolată descrise cu atâta pasiune în cartea “În căutarea timpului pierdut” de către scriitorul francez Marcel Proust, cu savurosul tratat de artă culinară “Dictatura Gatronomică“ al lui Constantin Bacalbașa? -
"Au coeur du produit”: Începe Sărbătoarea gastronomiei franceze
Fete de la Gastronomie (Sărbătoarea gastronomiei), ediția a IV-a, o serie de evenimente care celebrează gastronomia franceză, va avea loc în perioada 22-24 septembrie, invitatul special fiind chef Fabrice Giraud, deținătorul unei stele Michelin. -
Simte-te ca acasă la... Beautyfood
Inspirat de actrița Juliette Binoche, care îi dă viață personajului Vianne Rocher în celebrul film Chocolat, Beautyfood este unul dintre puținele locuri din metropola noastră agitată unde te simți de parcă nu ai fi în România. -
Călătorie în patria ducilor
Burgundia, provincia din inima Franței, este un ținut legendar, e patria ducilor, a bastioanelor, a gastronomiei, dar și a celebrelor Pinot Noir și Chardonnay. E locul unde se spune că lumea începe în bucătărie și se sfârșește în pivnița plină de vinuri. Imaginile burgunde sunt rurale și idilice, cu podgorii nesfârșite, numeroase canale, având o arhitectură cu o valoare de nedescris, dar și locuitori gata să-ți înfățișeze locul lor de baștină ca fiind centrul întregii Europe și, practic, singura zonă care contează.
-
Vinul, între consum şi rafinament
Vinul este rezultatul uneia dintre cele 50 de idei geniale care au schimbat lumea. Deşi nu are valoare nutritivă şi uneori ne dă dureri de cap, la propriu şi la figurat, vinul este un element aproape indispensabil în anumite momente importante ale vieţii. Şi, nu în ultimul rând, este o plăcere.
-
Gastronomia sfideaza economia
Mancarea pe care o comandam intr-un restaurant poate spune multe despre personalitatea noastra. Tocmai de aceea, am ales sa vorbim in acest numar despre cele mai in voga tendinte culinare, despre ce este potrivit sa comanzi la un business lunch si ce este bine sa eviti cand iei cina cu iubita. Clientul restaurantelor de astazi s-a schimbat foarte mult in ultimii ani. In perioada de prosperitate a preferat preparatele sofisticate, fiind mereu atent la silueta si la numarul de E-uri din farfurie.
Recomandările editorilor
-
Semnele tăcute care arată că o echipă s-a decuplat de la cultura companiei
O echipă nu se îndepărtează de cultura organizațională peste noapte. De obicei, procesul este lent, aproape invizibil. El începe mult înainte ca performanța să scadă. Primele semne nu apar în rapoarte, ci în... -
EXCLUSIVJason Zickerman, CEO TAB: Fii sincer, arată-te vulnerabil, învață de la ceilalți și vei deveni liderul care îți dorești
După mai bine de 25 de ani de experiență internațională cu The Alternative Board (TAB), Jason Zickerman, CEO-ul global al organizației, privește cu entuziasm și realism intrarea pe piața din România. -
Peste 80% dintre români urmăresc influenceri. Ce așteptări au de la ei | STUDIU
81% dintre adulți urmăresc în continuare influenceri, o cifră stabilă față de anul trecut. Această stagnare indică o piață matură: publicul există în continuare, dar atenția este mai greu de câștigat arată studiul InfluenceMe 2025. -
Cum setezi un sistem de evaluare care nu adaugă muncă inutilă și nici tensiune
Puține procese interne provoacă mai mult stres decât cel de evaluare a performanței. Pentru unii angajați, e momentul în care se simt judecați; pentru unii lideri, e o etapă birocratică în plus.