reteta
-
Ca la fiecare început de an, așa cum se alege noua culoare a anului, mulți specialiști se întreabă ce va apărea ca „trend“ în industria învățării. Inovăm în metode de livrare, digitalizăm, umanizăm, scalăm și -
Rețeta de succes a unui MBA. “A fost șansa mea de a renaște sau de a avea aripi”
Irina Budrina și-a început educația în Rusia. A continuat-o în sistemul american, japonez, francez combinat cu cel britanic. În România a predat cursuri de leadership în cadrul unui program de masterat al Academiei de Studii -
MENTORAMA. Rețete „universale” sau rețeta propriului business?
Business-ul tău este unic, autentic. Are istoria şi povestea lui, are o dinamică proprie, are propriul specific, resurse şi se află într-o anumită etapă a dezvoltării sale. De aceea, metoda „copy & paste” nu va funcţiona în afacerea ta. Soluţiile la provocările businessului tău vin numai din interior, sunt pliate pe afacerea ta şi reprezintă calea ta unică pentru creştere organică şi remodelare. -
N-ai nevoie de studii când ești născut pentru antreprenoriat!
N-are școli de business și nici nu crede că un antreprenor are nevoie de așa ceva, dar a învățat un lucru în cei șase ani petrecuți în Austria: să abordeze cu seriozitate totul și să nu caute câștigul imediat, ci dezvoltarea pas cu pas. Când în România prețul era rege, Vasile Armenean s-a încăpățânat să țină la calitate. Acum spune că are, în sfârșit, vânt în pânze: românii au înțeles că există un preț corect pentru o înghețată bună. -
Managementul vechi al livezilor tradiționale le-a adus succesul
István Már, 44 ani, a absolvit Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Științe Agricole din Cluj-Napoca. Și-a făcut studiile superioare cu gândul de a se specializa în realizarea de culturi integrate și ecologice pentru protecția habitatelor naturale. -
Soluții integrate pe piața muncii: nu doar recrutare, ci și training
Într-o piaţă în care se vorbeşte tot mai des despre lipsa talentelor şi despre juniori nepregătiţi, într-o piaţă în care companiile de training încearcă să vină cu soluţii tot mai ingenioase pentru a-i scoate pe angajaţi din globurile lor de cristal şi pentru a cizela mentalităţi şi comportamente, o companie de recrutare a decis să-şi facă divizie de training. Ei sunt de părere că, de fapt, companiile au nevoie de o dezvoltare continuă a angajaţilor şi că nu există reţete pentru performanţă: este nevoie doar de multă experienţă în lucrul cu oamenii. -
Tânăr român cu „business delicios” în UK: Start-up de tip „unicorn”, pentru gurmanzi
Titus Căpilnean, 27 de ani, este la a patra încercare în lumea startup-urilor. De data aceasta, alături de alți doi parteneri, a ales un domeniu plin de savoare – o platformă care realizează legătura între persoanele care gătesc rețete (mai mult sau mai puțin convenționale) și cele care vor să comande mâncare gătită în casă. Rețeaua se numește TheExtraDish.com. -
Cum să te comporţi ca un antreprenor „intern” într-o organizaţie mare
© 2014 Harvard Business School Publishing Corp.
Noi doi ne găsim adesea în situaţia de a discuta, cu reprezentanţi ai unor organizaţii mari, chestiuni legate de modul în care aceşti lideri ar putea să fie mai inovatori şi să aibă un spirit mai antreprenorial. Auzim, practic, în fiecare caz, ceva de genul acesta:
-
Bayer cumpără o parte din grupul Merck
Grupul farmaceutic german Bayer a anunţat preluarea producţiei de medicamente de larg consum a companiei americane Merck pentru 14,2 miliarde de dolari. Tranzacţie menită să consolideze activităţile Bayer pe segmentul preparatelor fără reţetă.
-
Rețete inedite pentru Sărbătoarea Paștelui
Dacă nu știți încă ce pregătiri să faceți invitaților pentru ziua de Paște, noi suntem aici să vă împărtășim câteva idei. Rețete adunate de la specialiști și adevărați gurmanzi. Trebuie reținut că nu toate preparatele de Paște sunt făcute din carne de miel... După cum bine știm, există persoane care nu sunt așa de prietenoase când vine vorba despre miel.
-
Coca-Cola și Pepsi, nevoite să își schimbe rețeta
Companiile Coca Cola și PepsiCo sunt nevoite să își modifice rețeta de fabricare a băuturilor răcoritoare pentru a intra în legalitate în California, după ce Center of Science in the Public Interest a anunțat că aditivul 4-methylimidazole (4-MI sau 4-MEI), folosit în formula culorii de caramel, ar fi cancerigen.
Recomandările editorilor
-
BEST EMPLOYER FEST 2025. Bianca Chera: Ne așteptăm la o evoluție legislativă în zona prevenirii sindromului de burnout
Pe 12 noiembrie 2025, la București, revista Cariere organizează BEST EMPLOYER FEST – Noi tendințe în companii, noi obiceiuri ale angajaților, un eveniment dedicat împărtășirii celor mai bune practici în îmbunătățirea experienței angajaților. -
Salim Touma, Grand Hotel Bucharest: Îmi place să rezolv probleme. Dacă nu apar provocări operaționale, mă plictisesc
Cu peste 25 de ani de experiență internațională în industria ospitalității, Salim Touma a reușit, în ultimii trei ani, să conducă un proces complet de rebranding, să reducă cu 32% costurile și să scadă fluctuația de personal cu 40%. -
Giorgiana Matei, Airbus Aerostructures România: Oamenii nu caută doar muncă, ci și sens. Vor să contribuie la comunitatea în care trăiesc
Nu poți fi sub nivelul pieței, dar nici un salariu peste medie nu garantează retenția, susține cu realism Giorgiana Matei, HR Manager la Airbus Aerostructures România. -
Energia schimbării. Cum transformă Distribuție Oltenia organizația pentru viitorul sustenabil
Transformarea energetică de azi nu se măsoară doar în megawați sau tehnologii inteligente. Se vede mai ales în oameni, în felul în care se adaptează, învață și duc mai departe energia schimbării.