Ca oameni de business, am înțeles mereu că rezultatele sunt aduse de oameni. Spunem asta dintr-o convingere concretă și centrată pe noi: fără oameni nu se poate!
Într-un mod foarte serios, vă provocăm și îndrăznim să afirmăm că: NU, de fapt, nu este așa!
Fără servere nu se poate! Fără curent nu se poate, fără sisteme de back-up chiar nu se poate. Fără ca linia de producție să funcționeze, nu se poate. Și practic, nu se poate dacă nu sunt bani, resurse. Dacă obiectivul ar fi altul decât profitul, omenirea ar stagna. Și, mai serios de atât, nu se poate fără echilibru: în lumea externă, între țări, dar mai ales în lumea internă, în starea de bine.
Nu propunem o dezbatere existențială de tipul “ce a fost mai întâi?”. Ne propunem sa lansăm o provocare prin care să transformăm ideea polarității din trecut, în suprapuneri perfecte.
Vă invităm la un eveniment care schimbă pur și simplu narativul:
Oameni pentru mașini!
Fast Forward. Armonizarea resurselor: Oameni, Profit, Tehnologie este un repertoire de bune practici și colaborări între două sau trei departamente, teoretic antagonice.
Asta căutăm. Asta dorim să înțelegem. Cum am ajuns la această simbioză? Și cum, sub o presiune permanentă, această suprapunere schimbă rolul omului – a resursei umane în ecuația economică?
Cum funcționează simbioza între:
Printre subiectele urmărite avem:
– Studii de caz în care departamente sau firme de IT vorbesc despre lecțiile învățate în implementarea de proiecte cu non-nativi tehnologici, prezentate co-facilitat cu departamentele non-tehnice
– Exemple din domenii diferite – de producție, de îmbunătățire a experienței clienților, de logistică, de îmbunătățire a experienței umane
– Binomul CEO și HR și dialogul onest despre relația lor: ce apreciază la ea, ce o susține și ce recomandări au pentru a o îmbunătăți.
– Un Director Financiar, care dincolo de cifre și verificări, spune povestea cifrelor pentru educația financiară.
– Idei Antreprenoriale – și imboldul de care au nevoie ca să străpungă o piață.
– Ei ce își doresc de la oamenii lor? Sunt mai dispuși ei să favorizeze tehnologia? Și în ce condiții?
– Meserii noi care se bazează pe tehnologie – Ce joburi noi au apărut în piață, dar și la noi în organizație, în ultimii 5 ani?
– Afaceri de impact pentru oameni – decizii în Board despre #sustenabilitate care au fost dorite, nu forțate de legislație.
– Brand de angajator în care ideea unei echipe a avut un impact mare.
– Soluții concrete, practice de tehnologie sau organizare pe care oamenii să le iubească.
Vă așteptăm să înțelegem împreună cum a reușit tehnologia să fie verticala cea mai mare în evoluția oamenilor și de ce va rămâne așa atât timp cât vom reuși să atragem împreună forțe antagonice.
UPDATE: Înregistrarea video integrală și prezentările speakerilor din cadrul evenimentului
AGENDA
10.00 – 10.15
Introducere și punere în context
Moderator: Iulia Buciuman, Managing Partner, HUMANISTIC
—————————————————————————————————————-
10.15 – 10.35
Cum ne pregatim in managementul HR pentru primavara AI
Speaker: Adina Vidroiu, HR Director Microsoft România, Moldova și Ungaria
Inteligenta Artificiala este pe punctul sa schimbe viitorul resurselor umane pentru totdeauna, perturband definitiv conceptele pe care le stim despre munca, talent, roluri si abilitati. In acest nou context, liderul HR va juca un rol activ in deciziille ce privesc investitiile in IA ale organizatiei sale. Mitul ca tehnologia va inlocui angajatii atunci cand aceasta va executa sarcini mai bine decat o pot face oamenii este pe cale sa fie demontat. In realitate, instrumentele IA sunt concepute pentru a imbunatati capacitatile umane si vor fi omniprezente in majoritatea activitatilor angajatilor, dar nu ii vor inlocui. Sesiunea ne va aduce recomandari si bune practici de la cel mai mare investitor in solutii care integreaza inteligenta artificiala.
—————————————————————————————————————-
10.35 – 10.55
One to one talk: Perspective din business ale executivilor. Sunt provocările viitoare ale directorilor de Resurse Umane mai mari decât ne putem imagina?
Speaker: Mircea Țiplea, Partner CEE, Amrop
Moderator: Iulia Buciuman, Managing Partner, HUMANISTIC
Un dialog despre cum se simte din discuțiile cu executivii rolul pe care aceștia îl atribuie directorului HR, ca partener strategic în adoptarea deciziilor de business.
In ce fel poate răspunde un departament de HR astăzi la întrebarea: avem talentele și capabilitățile necesare să ieșim învingători? Răspunsul nu e simplu și necesită un set de competențe de multe ori complet diferit, dacă nu paradoxal. Online vs offline, strategii pe canale vs. omnichannel, customer care vs. employee well-being, hard AI skills vs. soft EI skills, grup vs local, control vs libertate, predictibilitate vs agilitate, sunt doar câteva dintre prioritățile care aparent se bat cap în cap și la care cautam solutii in dialogul nostru.
—————————————————————————————————————-
10.55 – 11.15
One to one talk: Transformarea digitală de la HR la Angajat până la nivel de Business. Conectare prin Tehnologie
Speaker: Aurelian Chitez, Director of Sales, Romanian Software
Moderator: Iulia Buciuman, Managing Partner, HUMANISTIC
Este tehnologia factorul decisiv care ne ajută să conectăm departamentele de HR cu angajații și obiectivele strategice? Poate tehnologia simplifica și îmbunătăți experiența angajatului? Putem lua decizii de business mai bune cu ajutorul soluțiilor digitale? Integrarea tehnologiei în procesele interne lasă loc flexibilității, adaptabilității și eficientizării afacerilor. De la echipa de HR la angajați și business, tehnologia este un motor al progresului și al conectivității, însă trebuie să reușim să identificăm nevoile reale. Vom afla cum reușesc departamentele de HR să creeze legături între angajat, echipe și business, prin soluții digitale.
—————————————————————————————————————-
11.15 – 12.15
Panel – Fast Forward. Armonizarea resurselor: Oameni, Profit, Tehnologie.
Speakeri:
Este în ADN-ul nostru, al profesioniștilor de HR, convingerea că fără oameni nu se poate! Totuși, dinamica ultimilor ani ne-a arătat că lucrurile de schimbă cu o viteză amețitoare, iar tehnologia devine un element fără de care businessurile nu mai pot fi imaginate. În acest context, lansăm o provocare prin care să transformăm ideea polarității din trecut, “oameni versus profit” sau “oameni versus tehnologie”, în suprapuneri perfecte pentru prezentul pe care îl traversăm. Ne propunem sa intelegem:
Ramona Ștefania Igreț
Prodecan Bucharest Business School, Conf.univ.dr. la Facultatea de Management, ASE BucureștiDetalii aici
WEBCAST
Prezentările și discuțiile se vor desfășura în limba română. În timpul webinarului, vom avea un chat live prin intermediul căruia veți avea posibilitatea de a adresa întrebări.
Participarea la acest webinar este gratuită și se face pe baza confirmării înregistrării.
Pentru informații organizatorice ne puteți contacta pe e-mail la [email protected].
*Toți participanții la evenimentele pe care le organizăm primesc acces gratuit la edițiile digitale ale publicațiilor noastre – Revista CARIERE si revista HR Manager.