Cum își pot antrena eficient mintea managerii din România
Ideea Centrului de Cercetare în Augmentarea Performanțelor Neuronale Veruvis a izvorât dintr-o provocare personală. O disfuncție medicală, care, la început, părea o enigmă pentru el și toți cei din jurul său. Suferea cu adevărat și era cu atât mai afectat cu cât nu reușea să afle răspunsuri despre problema lui. Mai greu decât să suferi de ceva este să nu știi de ce anume suferi.
Bezna și incertitudinea care îl înconjurau erau la fel de amenințătoare pentru creierul și mintea lui ca Tinitusul – un țiuit permanent în urechi, aceasta fiind problema de care suferea Costin Dămășaru. Avea 32 de ani când a început să aibă migrene puternice, care îl trezeau din somn și nu îl mai lăsau să adoarmă la loc. A fost consultat de peste 60 de specialiști. Nu de puține ori i se spunea: „Nu o să mori de la boala asta, dar o să mori cu ea“. Situația lui era gravă: avea gradul 8,7 pe Tinnitus Handicap Inventory, în condițiile în care cei care depășesc 8,5 nu supraviețuiesc de obicei. Însă el a reușit. Acum știe și cum – și încearcă să le explice clienților Centrului de Cercetare în Augmentarea Performanțelor Neuronale Veruvis.
„Revelația am avut-o abia când am ajuns la MIT (Massachusetts Institute of Technology – n.red.), la recomandarea unui coleg care preda la Stanford, pe care l-am întâlnit în Olanda. Acolo am descoperit ce înseamnă știința și tehnologia. Am ajuns la un program de Executive Education – Neuroscience in Leadership. Apoi am obținut un grant, care mi-a permis să inițiez proiectul personal și chiar am fost primul meu client vindecat“, povestește Costin Dămășaru.
Continuarea materialului o găsiți în site-ul Revistei HR Manager.