Măsurarea succesului în proiecte de Learning & Development: Doi pași dincolo de chestionare

Știi care este asemănarea dintre un proiect de Learning & Development și o petrecere? În ambele cazuri, starea de bine – a gazdei și a invitaților – este primul pas spre reușită.
Ca gazdă (trainer), am grijă ca starea în care mă aflu eu și cei care participă la training să fie una bună, concentrată pe soluții și pe viitor. Știm deja că aceasta este starea catalizatoare pentru învățare.
Apoi, am grijă ca experiența să se adreseze obiectivelor specifice de învățare și, în avans de toate astea, explorez – împreună cu partenerul din business – indicatorii de succes ai programului. Nu doar ca trainer, ci și ca specialist care dezvoltă programe de învățare.
Este singurul mod prin care putem demonstra valoarea proiectelor de Learning & Development. Nu este suficient să avem angajați fericiți, care s-au simțit bine sau să bifăm prezența la traininguri. Trebuie să arătăm cum aceste inițiative contribuie direct la succesul organizației.
CITEȘTE ȘI: Cum revoluționează tehnologia mangementul competențelor în organizații
DE LA REACȚIE LA REZULTATE: O CĂLĂTORIE STRATEGICĂ
Toți măsurăm reacția participanților prin formulare de feedback care evaluează dacă le-a plăcut, dacă au găsit util conținutul și dacă ar recomanda participarea (prin deja cunoscutul NPS – Net Promoter Score).
O astfel de măsurătoare este importantă, este un prim pas, dar nu este suficient.
Călătoria strategică – cea care face din învățare și dezvoltare o componentă importantă, strategică – începe cu măsurători care vizează schimbările concrete în comportamentul angajaților și, mai ales, în rezultatele de business.
Iată cele 4 niveluri pe care să le avem în vedere când măsurăm impactul:
Continuarea materialului o găsiți pe site-ul Revistei HR Manager.