Provocările aduse de implementarea tehnologiilor pe piața muncii – și câteva posibile soluții
Este indubitabil că tehnologia schimbă modul în care muncim. Iar pentru a pregăti forța de muncă a viitorului și pentru a asigura o creștere durabilă și favorabilă incluziunii, educația și formarea profesională vor trebui să se adapteze la noile modalități de lucru.
Pe măsură ce companiile și organizațiile din toate sectoarele implementează noi tehnologii – printre care se numără automatizarea și inteligența artificială –, a ne asigura că această evoluție favorizează o prosperitate echitabilă și durabilă va depinde cel mai probabil de modul în care societățile pregătesc forța de muncă a viitorului. Liderii din sectorul public și din cel privat au un rol esențial pentru a contribui la crearea de locuri de muncă suficient de bine plătite, la reducerea deficitului de competențe și la a se asigura că o creștere alimentată de tehnologie nu lasă pe nimeni în urmă. Acest subiect este explorat într-un nou raport realizat de compania de consultanță McKinsey pentru Summitul Mondial al Guvernelor din 2023.
Acesta examinează tendințele din principalele etape ale educației, de la copilăria timpurie la învățarea pe tot parcursul vieții, subliniază importanța concentrării asupra dezvoltării competențelor în toate etapele educaționale și analizează modul în care noile tehnologii și abordări îi pot ajuta să obțină performanțe atât pe angajații actuali, cât și pe studenții care vor intra pe piața muncii în curând. Iată opt constatări importante ale raportului:
Continuarea materialului o găsiți în site-ul Revistei HR Manager.