Cum poţi deveni make-up artist de succes în regim freelance
Imagine de sarah dolbeau de la Pixabay
Munca din pasiune este un ideal la care mulți dintre noi râvnim. În cazul în care ai o situație materială mulțumitoare, dar jobul din corporație nu te mai satisface, ideea de a practica o meserie diferită poate părea foarte atrăgătoare. În mod similar, dacă tocmai ai terminat facultatea și nu ești convins sau convinsă că vrei să și practici ce ai învățat în teorie la școală, a face ceva din pasiune se poate să îți stârnească idei noi și dorința de a încerca ceva diferit.
Una dintre meseriile artistice care îți poate asigura un mod de viață confortabil din punct de vedere financiar este machiajul. O meserie pe care o poți practica atât în domeniul modei și al fotografiei, cât și în cel al televiziunii. Sau una pe care o poți practica pentru oamenii obișnuiți atunci când au nevoie de astfel de servicii la evenimentele speciale din viața lor sau pentru anumite ședințe foto. Învață cum poți să devii make-up artist în regim freelance pas cu pas citind în continuare articolul.
1. Învață să machiezi în mod profesionist
Talentul personal și aprecierile primite din partea cunoscuţilor sunt niște puncte bune de start într-o carieră de make-up artist, însă nu sunt și suficiente. Ai nevoie de o validare din partea unor profesioniști, o certificare care să ateste abilitățile tale a de a machia corect. Dacă ai învățat să pui gene false de pe YouTube înseamnă că poți învăța repede, însă este nevoie să treci printr-un curs complet în care să dobândești noi cunoștințe și abilități de la un profesionist în domeniu.
2. Nu te opri din învăţat
După terminarea cursului de machiaj și obținerea certificării, procesul de învățare trebuie să continue. Pentru a face rost de clienți, trebuie să înveți să îți construiești un brand personal. Capacitatea de a gestiona conturile de Social Media reprezintă un skill obligatoriu de pus pe listă. Poți începe treptat, cu construirea paginilor de Facebook și Instagram și cu postări cu potențial organic pentru a-ți găsi stilul, însă, pe parcurs va trebui să devii din ce în ce mai bun sau mai bună în acest domeniu. Mai mult, este important să începi să vorbești despre tine și stilul tău ca profesionist și să cauți oportunități atunci când ieși în oraș la evenimente. Acestea reprezintă ocazia ideală pentru a-ți găsi viitorii clienți.
Desigur, va fi nevoie să găsești și o formă juridică de funcționare care să te avantajeze. Trebuie să te documentezi și să te consulți cu un contabil și să îți pui la punct felul în care vei încasa venituri și în care vei plăti taxele la stat.
Nu în ultimul rând, abilitățile de socializare trebuie și ele exersate, mai ales dacă ești mai degrabă o persoană introvertită care nu se simte bine în grupuri mai mari de oameni. Relaxarea în astfel de situații și capacitatea de a te simți confortabil îți va aduce flerul necesar pentru a găsi oportunități noi de business în mod constant.
3. Construiește-ți kitul de produse de make-up
Ca orice meserie practică și cea de make-up artist necesită un kit care să te însoțească peste tot. Deși un astfel de kit poate fi o bătaie de cap din punct de vedere financiar, el este absolut necesar: cele mai mult dintre clientele tale se vor aștepta să le machiezi cu produsele tale. Așadar, trebuie să îți procuri pensule, farduri, creme și toate celelalte produse necesare unui make-up complet și să te asiguri că sunt de calitate. Astfel, este ideal să planifici această cheltuială în buget atunci când îți faci planul de lansare ca freelancer. Dacă încă nu ai idee ce produse să îți iei, este recomandat să urmezi mai întâi un curs profesionist în care este foarte posibil să primești o astfel de trusă. Astfel, vei învăța în mod practic cum acționează produsele pe pielea clientelor și vei înțelege ce nevoi ai din punct de vedere al instrumentelor de machiaj.
4. Fii la curent cu trendurile
Este important să citești în mod constant site-uri de specialitate, bloguri și reviste de modă și frumusețe pentru a fi la curent cu ce se întâmplă. Imaginează-ți cum ar fi dacă o clientă ți-ar cere un anumit tip de machiaj, iar tu nu ai ști cum să îl realizezi. Reputația ta de make-up artist ar fi afectată, pentru că o clientă nemulțumită va povesti și altora despre experiența ei neplăcută cu tine.
Un alt mod de a fi la curent cu ce se întâmplă este să participi la evenimentele de profil și să discuți cu profesionişti în domeniu. Nu te teme să petreci timpul cu oameni diverși, care abordează stiluri diferite față de al tău. Acest lucru te poate ajuta să te cunoști mai bine sau să descoperi ce îți place să faci.
Dacă nu te oprești niciodată din învățat și urmărești în mod constant să îți îmbunătățești activitatea, rezultatele nu vor întârzia să apară. Nu uita, este foarte important să cunoști oameni și să fii mereu deschisă către oportunități pentru a asigura flow-ul business-ului tău. Cu oamenii potriviți în jurul tău și cu o dorință constantă de a evolua, vei putea să practici o meserie din pasiune și care să îți aducă satisfacția pe care o cauți prin schimbarea jobului din corporație.