Plățile ar putea fi făcute prin microcipuri implantate în piele
Susținătorii metodei spun că dispozitivele ar putea schimba viitorul plăților și al altor funcții inteligente și că vor crea facilități pentru cei care doresc să îmbrățișeze tehnologia. Dar criticii pun la îndoială ramificațiile etice ale implantării de microcipuri la locul de muncă și ridică întrebări cu privire la utilitatea lor pentru a justifica invazivitatea asupra corpului uman.
În luna aprilie anul trecut, Epicenter, un startup digital din Stockholm, a fost cap de afiș în presă, după ce compania a pus la dispoziția angajaților microcipuri. Câteva luni mai târziu, o altă firmă, din Wisconsin, „Three Market Square”, a urmat exemplul, organizând chiar o petrecere pe 1 august, cu publicitate extrem de ridicată, în care mai mult de 50 dintre cei 85 de angajați ai companiei s-au oferit voluntar să-și implanteze cipuri. Acțiunea a avut loc pe banii companiei, care a plătit 300 de dolari per angajat.
Ambele firme utilizează microcipuri create de firma de tehnologie suedeză BioHax International.
Microcipurile sunt de dimensiunea unui bob de orez și sunt implantate sub piele între degetul mare și arătător. Cipurile utilizează tehnologia (NFC), care este utilizată, de asemenea, pentru carduri de credit contactless și plăți mobile. Este, de asemenea, aceeași tehnologie utilizată pentru a urmări animalele de companie și pachetele trimise prin curier. Tehnologia a fost modificată pentru uz uman după atacurile din 11 septembrie, cu scopul de a identifica victimele și salvatorii.
Tot anul trecut o companie din Belgia a declanșat o adevărată dezbatere în Europa după ce le-a implantat microcipuri unora dintre angajații săi. Dispozitivele permit accesul în clădirea de birouri, activarea programului de lucru și chiar stocarea contactelor de pe cărțile de vizită. Liga Drepturilor Omului din Belgia consideră că metoda nu este decât una mult prea avansată de supraveghere a angajaților.
sursa: paymentsource.com