Sfaturi pentru a crea un mediu de muncă plăcut
Foto: Pixabay.com
Cand vorbim de job, productivitatea este cea mai importanta pentru angajatori. Iar pentru angajati este important mediul in care isi desfasoara activitatea, pe langa celelalte aspecte (salariu, bonusuri, asigurari medicale sau de viata). Dar un mediu de munca placut nu poate fi creat foarte usor, cu toate ca este esential.
Orele petrecute la job ne ocupa cel mai mult timp din viata si din acest motiv este important ca mediul profesional sa fie unul cat mai relaxant si cat mai motivant.
Un angajat fericit este un angajat motivat, care va obtine cele mai bune rezultate si care va avea propuneri de dezvoltare.
Crearea unui mediu de munca placut – sfaturi practice
Sa notam, asadar, cateva aspecte importante care contribuie la crearea unui mediu de munca placut.
Comunicarea pozitiva
Fundatia unei relatii armonioase la job porneste de la comunicare. Aceasta este o parte esentiala in orice companie si in orice interactiune umana. Astfel, cuvintele si expresiile pozitive incurajeaza angajatii sa ofere tot ceea ce au mai bun. Managerii sau sefii de departamente ar trebui sa aiba o abordare cat mai deschisa catre angajati. Expresii precum: “Apreciez modul in care ai rezolvat acel task”, “Sunt impresionat de modul in care ai actionat”, “Imi face placere sa te am in echipa mea”, “Admir modul in care iti manageriezi timpul”, “Sunt foarte multumit de rezultatele pe care le-ai obtinut” sau alte expresii de genul acestora vor crea o atmosfera pozitiva si relaxanta, iar angajatii vor fi mult mai motivati.
Recunostinta este importanta
Probabil nu iti este strain acest truc, de a practica recunostinta. Afla ca acesta se aplica si in business, chiar daca iti pare greu de crezut. Asadar, fii recunoscator/recunoscatoare pentru lucrurile pe care le faci, spune “multumesc” colegilor ori de cate ori ai ocazia, adopta o atitudine pozitiva si incearca sa vezi intotdeauna partea plina a paharului. Esti acolo pentru a evolua profesional, inainte de orice. Fii recunoscator/recunoscatoare pentru experienta pe care o ai si nu uita ca totul este in favoarea ta.
Citiți continuarea pe risco.ro