Simona Cocoș, director general al Zentiva: „Productivitatea vine dintr-o echipă bine pregătită și motivată”

Cu 1.400 de angajați în România și Moldova, două fabrici în Capitală, Zentiva este un actor-cheie în industria farmaceutică. Unul din zece medicamente vândute în farmaciile din România poartă eticheta Zentiva, iar unul din patru medicamente folosite în spitale provine tot din producția acestei companii.
Simona Cocoș, Director General Zentiva România & Moldova, privește provocările actuale cu realism, dar și cu încredere. „Suntem în top 3 la nivelul pieței totale și pe primul loc în segmentul medicamentelor generice. Avem un portofoliu extins, care acoperă atât nevoile pacienților din farmacii, cât și pe cele din spitale. Ne dorim să păstrăm acest echilibru între producție, distribuție și nevoile angajaților”, a explicat directorul general în cadrul evenimentului CEO+HR Roundtable, organizat de Revista Cariere la finalul lunii februarie.
„Productivitatea nu vine dintr-o presiune pusă pe angajați”
Producția implică 1.000 dintre cei 1.400 de angajați, alți 300 activează în zona comercială, iar 100 lucrează în funcții globale. Iar acest echilibru între operațional și comercial impune o atenție continuă la bunăstarea oamenilor.
„Productivitatea reală nu vine dintr-o presiune pusă pe angajați, ci dintr-o echipă bine pregătită și motivată. Avem o strategie clară pentru perioada 2024-2028 și credem în constanță. Dar ceea ce face diferența este echipa. Suntem mândri de colegii noștri. Oamenii rămân ancora principală și vedem în fiecare an cât de mult contează partea de dezvoltare profesională pentru ei”, afirmă Simona Cocoș.
Fiecare angajat are acces la programe de training
La Zentiva, fiecare angajat are acces la programe de training, indiferent de nivel. Printre cele mai apreciate inițiative se numără cele de leadership, dar și noile sesiuni dedicate inteligenței artificiale, dezvoltate în parteneriat cu Ascendis. „Ne dorim să integrăm AI în activitatea noastră. Nu ca înlocuitor al resursei umane, ci ca suport. Investim în programe pentru eficiența echipelor, în instrumente care ne ajută să lucrăm mai bine împreună”, mai spune directorul general.
Simona Cocoș crede în potențialul pieței locale și în nevoia unei direcții comune la nivel național. „România a progresat foarte mult în ultimii ani. Avem exemple puternice, avem rezultate. E nevoie de mai multă vizibilitate pentru aceste lucruri. Ar fi timpul pentru o strategie de țară care să susțină creșterea economică și industrială. În special în industriile esențiale, precum cea farmaceutică”, afirmă ea.
CITEȘTE ȘI: Care sunt cele mai bune mașini electrice de oraș în 2025
Foto: Revista CARIERE