Techstars Online Startup Weekend, incubator de idei cu impact în combaterea problemelor provocate de Covid-19
Cel mai mare eveniment online de startup din România începe astăzi, la ora 18.30. ”Techstars Global Startup Weekend Unite to Fight Covid-19” este un maraton de 54 de ore, în care peste 500 de participanți (inovatori, inventatori, antreprenori, designeri, medici, asistenți, studenți, profesori, sau pur și simplu români care au o idee privind combaterea problemelor provocate de Covid-19 sau vor să contribuie la dezvoltarea uneia) vor contura viitorul României, împreună, ca o singură echipă.
54 de ore palpitante, în care se vor expune, dezbate și rafina idei de afaceri, alături de mentori, investitori, sponsori și experți din diverse domenii.
”Inovația tehnologică ar putea ajuta la rezolvarea multor probleme. Vă provocăm să prezentați tehnologii și inovații la alegere, în orice domenii care credeți că ar avea impact! În cadrul evenimentului pot fi dezvoltate tot felul de proiecte concepute pentru a combate problemele asociate cu Covid-19. Să vedem situația actuală ca o oportunitate pentru inovație!”, este provocarea lansată de inițiatori.
Evenimentul este parte din seria Global Online Startup Weekend, “Unite to Fight Covid-19”, susținută global de Techstars, platforma globală pentru investiții și inovație. Este organizat online, voluntar, de tineri implicați în startup-uri și companii din diferite domenii.
România se alătură astfel inițiativei globale Techstars Online Startup Weekend, care se organizează în peste 70 de țări și are drept scop găsirea unor soluții pentru provocările create de Covid-19.
La final, Techstars va selecta 20 echipe din toți câștigătorii la nivel de țară și le va invita să participe la un bootcamp exclusiv Techst.
Fiecare echipă va primi finanțare de 10.000$ pentru proiectele sale.
Domeniile recomandate anul acesta au fost:
- Sănătate: de exemplu, comportamente de prevenire/igienă, sprijinirea personalului din sănătate din prima linie, scalarea telemedicinei, strategiile de urmărire/gestionare a răspândirii virusului, tratamentul și dezvoltarea diagnosticului.
- Populații vulnerabile: probleme cu care se confruntă persoanele în vârstă și cu deficiențe de imunitate, cum ar fi accesul la hrană și la servicii de bază; sprijinirea celor care își pierd locul de muncă și veniturile.
- Business: probleme cu care se confruntă firmele – sprijin pentru supraviețuire, pentru a găsi parteneri noi și a colabora eficient și pentru a se muta parțial sau total online.
- Comunitate: promovarea conectării cu prietenii, familia și vecinii pentru a combate izolarea socială sau digitalizarea serviciilor publice pentru administrațiile locale.
- Educație: medii și instrumente alternative de învățare pentru elevi, profesori și sisteme școlare complete; soluții pentru adaptarea emoțională a elevilor și profesorilor la noul mod de desfășurare a programului educațional.
- Cultură/Divertisment: alternative la forme tradiționale de cultură și divertisment care pot ține artiștii și publicul în siguranță și sănătoși.
“Trăim o perioadă dificilă, însă asta nu trebuie să ne oprească din a transforma ideile în impact. Cu ocazia Online Startup Weekend, fiecare dintre noi putem lucra la idei ce ajută contextul actual, în mediul sigur, de acasă. Este cea mai mare inițiativă de acest gen din România și, în același timp, o inițiativă ce are loc în peste 70 de țări”, a precizat Cornel Amariei, CEO & Founder lumen – Glasses for the blind și membru în echipa de organizatori.
Evenimentele Techstars Startup Weekend sunt prezente în România din 2010. Anul acesta, fiind prima ediție online, există un obiectiv comun, aliniat cu cel al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) – combaterea efectelor pandemiei.
Detalii pe pagina Techstars Startup Weekend Romania