Ce fac avocații când nu pledează la bară
O echipă românească de avocați și IT-iști a construit o aplicație bazată pe inteligența artificială care poate oferi consultanță juridică celor care călătoresc în străinătate.
Din punct de vedere tehnic, aplicația Lawrelai (Law related AI), utilizează tehnologia NLP, pentru a descifra caracterul complicat al limbajului uman. Inteligența artificială (AI) o înzestrează pe Lawrelai cu capacitatea de a înțelege nevoile și contextul utilizatorului, iar informațiile obținute sunt comparate cu cele existente în sistemul său.
Mai departe, aplicatia urmărește fluxul definit pentru scenariul utilizatorului respectiv.
Scenariile pot fi create atât de persoane tehnice, cât și nontehnice, prin utilizarea unei interfețe UI puternice. Unicitatea aplicației vine din faptul că are acoperire globală și o componentă gratuită de răspunsuri juridice actualizate privind cele mai frecvente situații cu care ne putem confrunta în timpul unei călătorii în străinătate.
În cazul unei urgențe imediate, aplicația bazată pe inteligență artificială oferă asistență juridică personalizată contra-cost, punând la dispoziția utilizatorilor consultanță profesională prin intermediul partenerilor locali.
Echipa care a creat acest proiect se numește Legal Shapers și va reprezenta România în etapa finală a Global Legal Hackathon 2019 care va avea loc pe 4 mai la New York.
Membrii echipei Legal Shapers sunt avocații Roxana Pistolea (associate Clifford Chance Badea), Roxana Mihaela Catea (Senior Associate Ţuca Zbârcea și Asociații), Tudor Colțan (Senior Associate Suciu Popa) și specialiștii IT Petruș Bălașa și Eduard Mirică.