Vrei o casă mai ecologică? Află ce modificări poți face!
Dacă ai cumpărat o casă și vrei să reduci costurile cu facturile de energie și, totodată, să faci investiții inteligente care să crească valoarea proprietății, sunt câteva lucruri pe care le poți face. Poți începe cu proiecte mici precum înlocuirea becurilor normale cu cele cu LED și să continui cu proiecte mari cum ar fi montajul de ferestre lemn stratificat de calitate.
Continuă să citești pentru a afla care sunt caracteristicile dorite pentru a avea o casă ecologică și sunt din ce în ce mai căutate de clienții din piață imobiliară. Astfel, vei ști în ce ar trebui să investești pentru a face upgrade-uri inteligente care se vor amortiza în timp.
Caracteristici ecologice pentru o casă
Într-o piață extrem de competitivă, cu costuri de materiale în continuă creștere, cumpărătorii sunt din ce în ce mai interesați de caracteristicile ecologice ale unei case pentru că astfel, în timp, vor putea economisi bani. Ei țin cont de potențialul energetic al casei și cererea în această direcție va continuă să crească odată cu schimbările climatice și scumpirea resurselor.
Caracteristicile ecologice ale unei case sunt locația, dimensiunea, posibilitatea de a instala panouri solare. De asemenea, se caută case realizate cu materiale durabile și sustenabile care oferă garanții pe viață și necesită întreținere minimă.
În plus, se urmărește trecerea de la utilizarea combustibililor fosili la energie electrică. Astfel, se folosesc tot mai mult plitele pe inducție, aragazele electrice și se fac investiții în funcții ecologie care contribuie la reducerea facturilor de utilități.
Investiția în ferestre noi
Primul lucru pe care îl poți face pentru a economisi bani cu facturile de energie este să investești în ferestre noi. Pierderile de căldură prin ferestre sunt responsabile de până la 30% din consumul de energie pentru încălzirea sau răcirea unei case. Prin urmare, înlocuirea ferestrelor poate contribui considerabil la eficientizarea energetică a unei case și sunt o investiție excelentă.
Folosirea încălzitoarelor instant de apă
O altă soluție pentru a-ți face casa mai eficientă din punct de vedere energetic este să folosești sistemele instant de încălzire a apei. Acestea sunt foarte practice și rentabile și cresc valoarea de vânzare a unei case. De asemenea, se pot monta toalete și capete de dus cu debit redus care ajută la reducerea consumului de apă.
Folosirea izolației cu spumă pulverizată
Înlocuirea izolației tradiționale cu izolația pulverizată este un alt lucru care se poate face. Izolația cu spumă prin pulverizare are o rezistență mai mare la fluxul de căldură, este ecologică și eficientă, oferă control mai bun asupra încălzirii și răcirii unei case și, prin urmare ajută la reducerea facturilor de energie. De asemenea, adaugă un plus de valoare casei.
Actualizări mici și rentabile
Pentru cei care nu își permit să facă investiții mari, există o mulțime de idei rentabile care ii pot ajuta să crească eficiența energetică a casei. Se pot instala prize inteligente care ajută la eliminarea sarcinilor fantomă și contribuie la reducerea facturilor de curent. Un alt upgrade care nu va costă mult constă în înlocuirea becurilor tradiționale cu cele LED. De asemenea, când se cumpără aparate electrocasnice noi, ar trebui luate în considerare modelele fiabile și ecologice care consumă cât mai puțin.
Foto: Pxfuel