5 minciuni care te vor ajuta la interviul de angajare
Nu te pune nimeni să minți despre abilitățile tale, asta iese la iveală mai devreme sau mai târziu. Nici nu îți recomandăm să faci asta. Îți recomandăm însă următoarele:
1. Nu am lucrat decât la aceste companii.
Doar nu ai de gând să precizezi locurile de muncă ce te dezavantajează ori de unde ai fost fie concediat fie ai plecat în condiții nefavorabile. Până la urmă este un „instrument de marketing” care să te ajute să obții jobul pentru care tocmai te-ai prezentat la interviu. Omisiunea nu poate fi considerată minciună, nu?
2. I-am „iubit” pe toți foștii colegi.
Come on, nu există persoane care să se înțeleagă de minune cu toți cei din jur. Dar e bine să precizezi că ai conlucrat bine cu toți colegii, altfel posibilul angajator va deduce că ai o problemă de socializare și de adaptare.
3. Interesele mele includ cititul, călătoritul, voluntariatul.
Doar nu ai de gând să spui că în timpul liber „stai cu cracii în sus” pe Netflix, bei bere și ronțăi popcorn…Nu?!
4. Fostul meu șef era minunat!
…un lider grozav și o persoană de la care ai învățat foarte multe.
Din cauza unui astfel de „grozav” își dau demisiile foarte mulți angajați. E mai bine, totuși, să spui că totul a fost „lapte și miere”, altfel, dacă ești admis pentru postul pentru care ai aplicat, noul șef se va întreba ce crezi despre el.
5. Cea mai mare slăbiciune a mea este…
Managerii stau câteva secunde pe gânduri înainte de a decide daca te potrivești sau nu profilului căutat. Prin urmare, la o astfel de întrebare, timpul tău de reacție trebuie să fie aproape instantaneu. Cel mai bine este să te gândești la un răspuns preventiv, de acasă. Nu e nevoie, ba chiar nu e indicat să îți dezvălui adevăratele slăbiciuni.
Ai mințit… pardon, nuanțat adevărul, vreodată la un inteviu? Povestește-ne experiența ta, poate îi inspiră și pe alții!