7 calităţi ale oamenilor care obțin promovarea visată!
1. Dedicare. Întrebat care au fost ingredientele succesului său atunci când a pus bazele Oracle și care l-au transformat într-unul din cei mai bine plătiți directori executivi din lume, Larry Ellison a declarat: „Am avut toate dezavantajele necesare pentru succes”. Perseverența și dedicarea sunt cele mai importante calități pe care le poți avea atunci când vrei să îți asiguri un trai mai bun. Nicio carieră nu va fi perfectă și niciun proiect nu va decurge fără cusur, dar ceea ce contează este modul în care treci prin aceste experiențe și cum le depășesti, potrivit celor de la careerealism.com.
2. Sociabilitate. Deși există și exemple de persoane mai puțin sociabile care au reușit să aibă succes, majoritatea celor care au pus bazele unor afaceri solide sau au reușit să urce treptele ierarhice au făcut asta cu ajutorul networkingului, prin crearea unei bune impresii în rândul persoanelor pe care le-au întâlnit de-a lungul timpului sau prin încheierea unor parteneriate avantajoase cu ceilalți.
3. Încredere în sine. A nu confunda încrederea în sine cu îndrăzneala! Poți să fii neînfricat în ședințele de board, dar să nu fii în stare să profiți de oportunitățile care apar sau chiar să pui bazele unui startup. Lucrul de care ai nevoie este să îți dezvolți acea putere interioară și acea încredere de sine care să te ajute să treci cu bine peste momentele dificile și să profiți de oportunități, chiar dacă uneori acestea se pot transforma în eșecuri. Asumarea unor riscuri mai mari îți poate aduce câștiguri mai mari!
4. Abilitatea de a prioritiza. În ziua de azi, când suntem „bombardați” cu o multitudine de informații și lucruri de făcut, abilitatea de a determina care sunt lucrurile cu adevărat importante pe care trebuie să le faci și la ce poți să renunți poate reprezenta un factor major pentru succes. Cu cât avansezi pe scara ierarhică, cu atât vei avea mai multe responsabilități și vei fi nevoit să faci față unui număr tot mai mare de provocări. Este foarte important să nu te lași copleșit!
„Aș putea să înnebunesc dacă aș fi obsedat să controlez fiecare mic detaliu care are loc în companiile pe care le conduc”, spune John Paul DeJoria, miliardarul care conduce brandul John Paul Mitchell. „Filosofia mea de management este: concentrează-te pe acele puține lucruri vitale și ignoră multitudinea de aspecte nesemnificative!”, mai spune DeJoria.
5. Asumarea responsabilității. Dacă vrei să ai succes, indiferent de cariera pe care o alegi, trebuie să îți asumi responsabilitatea, chiar și asupra unor aspecte care nu sunt neapărat în responsabilitatea ta. E puțin probabil ca un superior să vină la tine și să îți spună că te promovează doar pentru că ai făcut mai puține greșeli decât o altă persoană care viza aceeași poziție. Un superior îți va acorda mai multă autoritate doar dacă are încredere în tine că ești capabil să îndeplinești acele responsabilități. Chiar dacă cei cu care lucrezi au obiceiul de a face lucrurile doar pe jumătate sau de a greși des, a da vina pe cineva din echipa ta și a nu îți asuma responsabilitatea nu e cea mai bună mișcare. Și nu uita, un lider trebuie să își asume nu doar greșelile sale, ci și pe cele ale echipei.
6. Arată inițiativă. Nimeni nu îți va oferi un job mai bun dacă nu arăți că meriți acest lucru. Trebuie să te pui pe treabă și să faci lucrurile să se întâmple. Un punct de plecare în acest demers ar putea fi să încerci să identifici problemele pe care le întămpini la birou, să cauți soluții și, ulterior, să le prezinți superiorilor.
7. O dorință de dezvoltare continuă. Da, știu, poate reprezenta un clișeu și găsim această frază destul de des în anunțurile de recrutare. Totuși, dacă îți dorești să avansezi în carieră, nu o poți face limitându-te doar la cunoștințele și abilitățile pe care le deții în prezent. Un nou job reprezintă o nouă provocare și o nouă oportunitate de a învăța ceva nou. Dacă știi unde vrei să ajungi, te poți pregăti în avans, astfel încât, atunci când oportunitatea apare, să fii cel mai în măsură să profiți de ea!