A apărut numărul 251 al Revistei CARIERE!
În ediţia de octombrie, Revista CARIERE te inspiră cu articole pe o temă curajoasă, o premieră în presa românească: cea a tabuurilor din spatele statutului social. Dezbatem conceptul de work-life balance ca echilibru interior fragil, supus unor mari presiuni socio-profesionale.
O analiză în termeni umani, autentici și nu în clișee sociale.
Interviul în exclusivitate, care a dat și coperta ediției, o are ca protagonistă pe Cristina Neagu, prima handbalistă din istorie desemnată de trei ori cea mai valoroasă jucătoare din lume.
Un interviu despre mentalitatea de învingător care se construiește nu cu gândul de a câștiga cu orice preț, ci pe ideea de a fi mai bun în fiecare zi. O atitudine atipică în sport, unde obsesia câștigului, a victoriei face multe victime.
Cover story
Sănătatea și echilibrul inbterior sub presiunea socio-profesională. Tabuul din spatele statutului social.
Am invitat specialiști din diverse domenii – medicină, psihologie, resurse umane, coaching – care să ne împărtășească din experiența lor felul în care poate fi tratată și ameliorată sănătatea fizică și emoțională a angajaților din România. Ei vor da răspunsuri la cele mai frecvente întrebări cu care ne confruntăm pe piața muncii din muncii.
De ce viața personală și cea profesională nu pot fi separate și ce se întâmplă atunci când totuși ni se impune o astfel de segregare din exterior. Care sunt suferințele care se ascund în spatele mult invocatei armonii work-life balance și de ce nu e chiar bine să judecăm viața strict în termeni de viață profesională și personală? Împreună cu specialiști în sănătate și resurse umane vom demonta tabuurile socio-profesionale care pot submina cariera unui profesionist.
Sailing, leadership și camaraderie
Care e legătura dintre ele? Prin prisma leadershipului, skiperul este un conducător veritabil. Te învaţă, te lasă să te descurci, repune barca pe traseu, schimbă strategia dacă e nevoie, improvizează, deleagă, se bucură de experienţă, este ferm când ştie că lucrurile trebuie să iasă bine ACUM, se relaxează şi îşi relaxează echipa, îşi încurajează oamenii şi le induce senzaţia că fiecare experienţă reprezintă un context pentru învăţare. Asta poți să înveți când iei parte la o regată corporate.
Burnout – Știi ce să pui pe foc, ca să nu arzi de tot?
Viteza cu care se schimbă lumea este semnificativ mai mare decât capacitatea noastră biologică de adaptare. Viața și munca devin din ce în ce mai complexe, așteptările pe care noi și ceilalți le avem de la noi înșine sunt din ce în ce mai mari. Faptul că nu funcționăm la potențialul nostru real este extenuant. Arderea până la epuizare este burnout.
Rolul angajatului şi al angajatorului în crearea unui spaţiu de siguranţă psihologică
Am invitat doi reputaţi specialişti pentru a contura imaginea modului în care ne îngrijim de sănătatea noastră emoţională, ce să facem ca să nu ajungem la depresie şi cum poate fi creată o cultură organizaţională care să ofere un spaţiu de siguranţă psihologică.
Self-leadership strategic
Este starea de bine o iluzie? Răspunsuri la întrebări esențiale.
Care sunt valorile mele? Dar misiunea mea? Cât de important este pentru mine fiecare dintre cele patru domenii ale vieții? Cine sunt oamenii pe care-i consider semnificativi și ce așteptări au ei de la mine? Ce să schimb pentru a fi mai productiv și împlinit în viața personală, de familie, din comunitate și în cea profesională? Ce acțiuni să întreprind? Cum să îmi monitorizez progresele? Ce vreau să las în urma mea?
Pentru mai multe detalii legate de punctele de difuzare, dar şi de abonare, click AICI.
Vezi şi un preview al Revistei CARIERE/nr.251!