O colecție științifică de exponate 100% românești!
Expoziția cuprinde roci impresionante (Dacit, o rocă vulcanică unică al cărui nume provine de la denumirea fostei provincii Dacia) fosile unicat (oasele celui mai mare animal zburător din lume – Hatzegopteryx thambema – denumit astfel după regiunea Hațeg în care a fost descoperit), ouă reale de dinozaur vechi de 65 de milioane de ani și multe alte exponate descoperite pe teritoriul României (cum este și cazul scheletului aproape complet de mastodont descoperit la Racoșul de Sus)
Expoziția va putea fi vizitată până în data de 18 decembrie și este realizată în parteneriat cu Universitatea București, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Institutul Geologic Român, Muzeul Național Secuiesc și Muzeul Județean de Istorie Brașov.
„Prin această expoziție, lansată în contextul Zilei Naționale a României, vrem să transmitem, împreună cu partenerii noștri, un mesaj unitar legat de rolul educației și al cercetării științifice pentru dezvoltarea culturală a societății românești. Mă bucură faptul că Dino Parc Râșnov joacă un rol activ în acest sens și își reconfirmă titulatura de muzeu în aer liber. Dorința noastră este să le prezentăm vizitatorilor nu doar fragmente de istorie ci și motive de mândrie față de o colecție de exponate unicat care acum sunt mai cunoscute și apreciate la nivel mondial decât în România”, a declarat Adrian Apostu, Manager Dino Parc Râșnov.
„Ne aflăm deja la cea de-a doua colaborare cu Dino Parc Râșnov, în mai puțin de jumătate de an, după ce am găzduit o perioadă pe Hatzegopteryx thambema în muzeul nostru. Am realizat că dacă ne unim forțele, putem face lucruri însemnate împreună. Ne bucurăm să aducem aici o parte din colecțiile Muzeului Antipa, care sperăm să atragă cât mai mulți iubitori de știință, de natură și de frumos“, a afirmat Dr. Luis Ovidiu Popa, Director General al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.