Ai avut o idee care nu a funcționat? Nu ești singurul! Iată câteva personalități care au dat greș, dar au ajuns celebri
Există, însă, o mulțime de personalități cărora nu le-au ieșit lucrurile așa cum și-au dorit din prima, dar, perseverând, au ajuns să fie unii dintre cei mai importanți și cunoscuți oameni din lume. Cei de la BusinessInsider au alcătuit o listă cu câteva astfel de personalități pe care v-o prezentăm în continuare.
Poate unul dintre cele mai bune exemple de perseverență este fostul premier al Marii Britanii, Winston Churchill. Acesta a pierdut de fiecare dată lupta pentru postul la care candida, până când, la varsta de 62 de ani, a ajuns primul ministru al Marii Britanii, într-unul din momentele de cotitură ale istoriei.
Thomas Edison este un alt exemplu foarte bun. Profesorii îi spunea că este ”prea prost pentru a reuși să învețe ceva”. Acesta a ajuns să fie însă un mare inventator și un om de afaceri de success. Cea mai importantă invenție a sa a fost becul electric. Totuși, i-au trebui 1.000 de încercări până să găsească răspunsul corect. Dar eșecurile nu l-au doborât. Obișnuia să spună: "Nu am dat greș. Pur și simplu am descoperit 10.000 de idei care nu funcționează."
Steven Spielberg a fost respins de trei ori de board-ul facultății visurilor sale, University of Southern California. Asta nu l-a împiedicat să urmeze o carieră de success în lumea filmului.
Soichiro Honda nu a fost luat în considerare pentru un post de inginer la Toyota și a rămas șomer. Ulterior, acesta a început să creeze motociclete, a fondat Honda Motor și a devenit miliardar.
Walt Disney a fost concediat de la ziarul la care lucra deoarece editorul considera că duce lipsă de imaginație și idei bune. Acesta și-a încercat norocul cu mai multe afaceri, dar, odată cu debutul filmului Albă ca Zăpada, a cunoscut succesul și astfel a luat naștere imperiul atât de îndrăgit de copii.
Albert Einstein nu a învățat să vorbească decât la vârsta de patru ani și nu a fost în stare să citească înainte de șapte ani. Profesorii săi îl considerau ”încet” și ”handicapat mental”. Ulterior, s-a dovedit că avea un cu totul alt mod de a gândi și a ajuns să câștige premiul Nobel pentru fizică.
Prima companie auto a lui Henry Ford a dat faliment. A mai început alte două businessuri care n-au avut succes. Asta nu l-a împiedicat pe Ford să continue să încerce și să devină unul dintre cei mai mari antreprenori americani.
Stephen King era atât de nemulțumit de primul său roman , Carrie, încât l-a aruncat la gunoi. Norocul său a fost că soția lui a găsit manuscrisul în gunoi și l-a luat. În prezent, cele 49 de romane ale lui King s-au vândut în peste 350 de milioane de exemplare.
Ce putem învăța din toate aceste exemple? Oricât de greu ni s-ar părea un lucru și oricât de frustrați am fi la un anumit moment, e bine să nu ne pierdem speranța și să ne păstrăm dedicați țelurilor noastre, fie căaacestea se schimbă sau rămân aceleași pe parcursul vieții.