Cafea savuroasă, obţinută cu grijă faţă de mediu
Principalul factor care influențează amprenta de carbon a unei cești de cafea este consumul energetic al aparatului. Cu cât consumul este mai mic, cu atât cafeaua este mai puțin dăunătoare mediului. Spre exemplu, aparatul Aguila 220 de la Nespresso are un consum energetic extrem de redus, având în vedere gama profesională din care face parte. De asemenea, el dispune de două moduri de economisire a energiei care asigură până la 95% economisire.
„Suntem convinși că putem oferi una dintre cele mai bune cafele din lume doar dacă acordăm cea mai mare atenție angajamentelor de dezvoltare durabilă și protecție a mediului și dacă reducem amprenta de carbon a fiecărei cești de cafea. De aceea facem toate demersurile de cercetare și proiectare necesare pentru a realiza aparate de cafea cu un consum energetic redus”, explică Sonia Năstase, Country Manager, Divizia Nespresso România.
Un aparat pentru zona de business
Nespresso operează două linii de business: Nespresso Business Solutions – produse profesionale destinate companiilor cu sedii de birouri și jucătorilor din industria HoReCa de lux și Nespresso – produse pentru acasă, destinate consumatorilor pasionați de cafeaua de specialitate, care își doresc un espresso sau o cafea cu lapte în orice moment, în confortul casei lor.
Aparatul Aguila 220 face parte din segmentul Nespresso profesional. Realizat în Elveția, el este destinat companiilor cu sedii de birouri pentru care detaliile au mare importanță în atingerea obiectivelor de performanță.
Echipat cu două unități de extracție funcționale simultan, aparatul are capacitatea de a prepara peste 240 de cafele pe oră și, deși robust, consumul său energetic este extrem de redus – comparabil cu cel al unui fier de călcat. În plus, aparatul prepară orice rețetă de cafea cu lapte proaspăt. Oricine poate să prepare un Flat White, un Espresso Macchiato, un Cappuccino sau un Latte excelent, fără niciun fel de instructaj prealabil.
Asistență și soluții într-un timp rezonabil
Aguila 220 a fost adus pe piața din România în anul 2016. „Aparatul înlocuiește activitatea unui barista profesionist şi preia atenţia care trebuie acordată detaliilor, în vreme ce antreprenorii îşi alocă resursele pentru realizarea altor indicatori de performanţă şi dedică mai mult timp angajaților şi oaspeţilor lor”, spune Sonia Năstase, Country Manager, Divizia
Nespresso România.
Nu în ultimul rând, Nespresso pune la dispoziția utilizatorilor aparatului Aguila 220 asistenţă service dedicată. Practic, compania asigură soluţionarea oricărei probleme în cel mult patru ore din momentul solicitării, dacă aparatul este amplasat în Bucureşti şi Ilfov, Braşov, Cluj sau Constanţa.
În prezent, Nespresso își desfășoară activitatea în peste 100 de țări, iar acest aparat a fost întâmpinat cu entuziasm de profesioniști din întreaga lume, datorită caracteristicilor sale. De altfel, Nespresso a devenit, în scurt timp de la lansarea în România, alegerea companiilor care pun bunăstarea și statutul angajaților pe primul loc.
„Ne dorim ca acest aparat să devină principala alegere a hotelurilor și restaurantelor de lux, a companiilor cu sedii de birouri, atunci când își doresc să ofere o cafea de calitate și să beneficieze de servicii ireproșabile”, completează Sonia Năstase.
Cafea sustenabilă
Nespresso propune o gamă de 13 sortimente de cafea Grand Cru. Fiecare se remarcă prin notele aromatice distincte și caracteristice diferitelor locuri de origine. Sortimentele
Nespresso Grands Crus sunt clasificate în funcție de dimensiunea ceștii și de nivelul intensității. Astfel, există cinci selecții de cafea: Ristretto (25 ml), Espresso (40 ml), Lungo (110 ml), Decaffeinato (40 ml și 110 ml) sau cu arome naturale (40 ml).
În plus, aparatul Aguila 220 permite realizarea a 12 rețete predefinite, prin simpla atingere a unui buton. De asemenea, oferă și patru feluri de pregătire a laptelui care poate fi adăugat peste cafeaua preparată. Totul pentru a realiza un număr mare de combinații, în funcție de cantitatea și modalitatea de preparare a laptelui: rece, cald, spumă de lapte rece sau cald. Prepararea unui Cortado, a unui Latte sau a unui Cappuccino devine astfel foarte simplă.
Cafeaua Grand Cru este recunoscută internațional nu numai pentru calitate și gust, ci și pentru angajamentul de cursă lungă în ceea ce privește obținerea ei doar într-un mod durabil. Din 2003, Nespresso colaborează cu Rainforest Alliance în programul Nespresso AAA Sustainable Quality, a cărui misiune este de a proteja viitorul soiurilor de cafea de cea mai bună calitate.
„Nespresso este un brand cunoscut în întreaga lume mai ales pentru calitatea excepţională a cafelei. Ne mândrim că lucrăm îndeaproape cu proprietarii şi cultivatorii unora dintre cele mai valoroase plantaţii de cafea şi folosim oar 1-2% din această selecţie. Pentru ca această cafea să fie extrasă corespunzător în ceaşcă, Nespresso realizează şi espresoare automate care încorporează tehnologii de ultimă generaţie şi al căror design a câştigat întotdeauna premii internaţionale prestigioase.” – Sonia Năstase, Country Manager, Divizia Nespresso România.
Articol preluat din numărul 238/iunie 2017 al Revistei CARIERE. Pentru detalii legate de abonare, click aici