Ce te reţine să-ţi arăţi starea de tandreţe?
Procentul este mai ridicat comparativ cu alte ţări din Europa, unde media celor care invocă stresul drept motiv pentru a nu fi tandri este de 39%.
„În condiţiile în care europenii duc un stil de viaţă alert şi stresant, am dorit să înţelegem mai bine starea de tandreţe din regiune şi, cel mai important, ce îi reţine pe oameni să îşi arate emoţiile“, ne spune Cristina Pîndaru, Brand Manager Milka.
Maghiarii, se consideră cel mai tandru popor, 58% din populaţie crede că se comportă tandru de mai multe ori pe parcursul unei zile. Cehii se consideră cel mai puţin tandri, doar 28% din populaţie crede că se manifestă tandru în fiecare zi. În România, unul din trei români (32%) se consideră a fi o persoană tandră, iar unul din cinci români crede că, de cele mai multe ori, tandreţea nu se potriveşte şi, de aceea, nu îndrăzneste să o manifeste între prieteni şi în familie. În general, europenii îşi manifestă tandreţea mai degrabă faţă de prieteni (54%) decât faţă de familie (30%).
Raportul Milka privind Tandreţea este primul studiu care evaluează comportamentul de tandreţe în 17 ţări europene (inclusiv Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Franţa, Germania, Ungaria, Italia, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia, Spania, Turcia şi Ucraina).