Cum mă simt când stau pe loc?
Aşadar, pentru a putea depăşi acele gânduri şi stări din noi care ne ţin pe loc, vă propun să le „îmblânzim” întâi, să explorăm ce înseamnă blocajul, stagnarea, neputinţa, aşa cum le-am trăit sau cum le trăim uneori fiecare, în viaţa proprie: poate mai avem nevoie de ceva de la situaţia care ne ţine pe loc, oricât de dureros ar fi; poate fi teama de necunoscut, de schimbare; poate fi refuzul de a-mi accepta limitele.
În toate miturile lumii apare tema neputinţei eroului, a trăirii unei situaţii aparent fără ieşire, ceea ce arată cât de importantă este tema aceasta pentru fiecare dintre noi.
Interesant este că însăşi imaginea stagnării poartă în ea calea schimbării, a transformării.
Fundația Calea Victoriei vă propune să găsim şi câteva soluţii. Și vă învită din 20 ianuarie, ora 19:00, la cursul Cum să ne controlam gândurile (lector: Stefania Gubavu), o incursiune în propriile noastre frici și sentimente pentru a descoperi cum putem evolua și ce ne ține pe loc.
Atelierul va cuprinde trei întâlniri interactive cu urmatoarele teme:
1. Despre omnipotenţă şi neputinţă.
- a vrea să controlăm totul vs. a nu putea să controlăm nimic în viaţa noastră şi cum ne impactează viaţa; când şi de ce apar aceste atitudini?
- inconştientul nostru are ceva de zis?
2. Unde locuiesc în corpul meu?
- importanţa relaţiei dintre corp şi psihic în conştientizarea unei situaţii conflictuale;
- dansăm în propria viaţă? „to dance means to embody each movement fully”
3. Imagini ale transformării. Explorarea căilor de depăşire a stărilor de neputinţă.
Detalii la www.victoriei.ro