Cum ne relaxăm în weekend
Vineri, 11 iulie:
De la, 18.30, la Ceainaria ArCuB (Batişte nr. 14) va avea loc decernarea Premiilor „Vladimir Colin“ pentru literatura română de science fiction & fantasy, ediţia a VI-a.
După succesul avut în cadrul HipTrip Travel Film Festival, unde a fost proiectat în cinematografele Union și Eforie, pe 23 mai, „Istanbul Unveiled” revine, la cererea publicului, pentru o proiecție specială. Documentarul va rula pe 11 iulie, de la orele 19:00, la cinema Union din București. Pelicula urmărește călătoria prin Istanbul a unei tinere americane de origine turcă.
De la ora 21:00, la barul Londonphone (strada Zalomit nr. 2), are loc o demonstrație publică de efectuare de fotografie ca acum 150 de ani. Echipa Allkimik va vorbi despre tehnici alternative de fotografiere, evoluția și avatarurile fotografiei ca fenomen tehnic și social. Cel mai atrăgător moment al serii va fi, cu siguranță, demonstrația de ambrotipie. Echipa Allkimik va oferi în dar, prin tragere la sorți, 3 fotografii pe sticlă oamenilor curioși și pasionați de această formă de artă. Allkimik este un atelier de tehnici vechi și alternative de fotografiere, cu un portofoliu de servicii exclusive pe piața românească de fotografie. Dintre tehnicile din portofoliul atelierului, ambrotipia este cea mai populară. Intrarea este liberă.
De la ora 22:00, sunteţi aşteptaţi la cocktail party-ul de la The CAN (The Collective Art Neighbourhood, Strada Povernei nr. 35), un proiect independent care se concentrează pe practici artistice contemporane, reunind două abordări complementare: The CAN: InResidenceand The CAN: OpenHouse. Situat în centrul Bucureștiului, The CAN este un studio deschis, o platformă pentru dialog și un spațiu expozițional. Fiindcă e vară și e vreme de fiesta, băutura vedetă este romul. Mojito făcut ca la carte, deja celebrul Dark'n'Stormy și exoticul Pina Colada vor face parte din meniu, pe lângă alte băuturi cu rom. 30% reducere dacă veniţi însoţit.
Sâmbătă, 12 iulie:
De la ora 19:00, la Anexa MNAC, Calea Moșilor 62-68, are loc fininsajul expoziţiei Pasaj, al doilea episod al colaborării dintre Michele Bressan, Lea Rasovszky şi Larisa Sitar, după Voiaj din 2011 (de la MNAC Anexa, etajul al II-lea). Luând ca punct de pornire teoria „celui de-al treilea spaţiu” a lui Edward W. Soja, expoziţia reflectează asupra strategiilor conceptuale şi artistice de creare a unui nou spaţiu mental, un „pasaj” necesar în configurarea propriei identităţi şi în înţelegerea celuilalt. Situat între două universuri polarizate, fie ele paradigme de gândire, stări afective, vis şi trezire, pasajul oferă celui care îl traversează posibilitatea de a-şi regândi poziţia, depăşind dialectica dintre realitatea ştiinţifică şi cunoaşterea mistică.
De la ora 20:00, apreciata actriţă Olimpia Melinte este invitata Cinematecii Union (Sala Paul Călinescu). Ea va dialoga cu publicul despre coproducţia româno-spaniolă „Canibal”, în regia lui Manuel Martín Cuenca. În filmul distribuit de Transilvania Film, cu premiera românească pe 11 iulie, Olimpia Melinte interpretează un dublu rol remarcabil, dându-i replica popularului actor spaniol Antonio de la Torre.
De la ora 21:00, la Boheme Cafe & Bistro (Căderea Bastiliei nr 11), are loc Rooftop Experiments: LeVant & Darie Nemeş Bota (live). Adept al aventurilor sonore imprevizibile şi cameleonice, de la electro-pop la psychedelic glam până la IDM şi muzică clasică contemporană, George D. Stănciulescu (aka LeVant) propune un live set cu miză în special pe dimensiunea abstractă şi ambientală a muzicii sale, de data aceasta alături de compozitorul şi performer-ul Darie Nemeş Bota. Cu o recuzita timbrală aparte formată din didgeridoo, metal bowls, caval şi tigvă, Darie va completa acustic curcubeul digital al sunetelor LeVant.
Duminică, 13 iulie:
De la ora 20:00, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti – Sala Stere Popescu (B-dul Mărăşeşti 80-82), are loc spectacolul de teatru-concert-dans „Pescăruşul. Ultimul act", în regia lui Carmen Lidia Vidu. Ea este cel mai tânăr regizor care a montat pe scena Teatrului Național din București ("Privighetoarea și trandafirul" de Oscar Wilde – premiera în 2007) şi primul regizor de teatru multimedia din România.