Festivalul Cuca 2016 în inima naturii, la Cârţişoara
”În 2016, CUCA propune publicului un happening 3D la umbra Transfăgărăşanului, construit din muzici, ateliere şi artişti în rezidenţă. Printre numele pe care publicul le poate accesa se numără Negură Bunget, Balkan Taksim, Karpov Not Kasparov, Sâmbăta Sonoră, Sgomot, Ia cu stele, Joystick Club, Lea Raszovsky, Adrian Preda, Casandra Vidrighin. Dar şi alţii, la fel de apetisanţi.", spune Ovidiu Daneş, organizator al evenimentului care urmează a se desfăşura weekend-ul acesta la Cîrţişoara.
În cadrul CUCA 2016 vor avea locateliere performative în cadrul cărora participanţii vor putea interacţiona cu medii tradiţionale şi contemporane de producţie.
Caligrafie – Synopsis. Participanţii vor avea ocazia să se întâlnească cu scrierea care a stat la baza renaşterii italiene.
Astronomie – Ia cu stele. O plimbare printre stele pentru cei pasionaţi de astronomie.
Poveştile cobzei – Saşa-Liviu Stoianovici. Pe lângă întâlnirile în care participanţii vor asculta înregistrări vechi şi noi cu muzică tradiţională interpretată la cobză, aceştia îl vor cunoaşte pe rapsodul Neculai Florea, din judeţul Iaşi, unul dintre puţinii interpreţi tradiţionali la cobză.
Filţuială Mastăr Blastăr – Soap Art Kollectiv. Un atelier care utilizează materiale cât mai naturale pentru fericirea ochiului şi a sufletului, sănătatea trupului şi a minţii.
Field recording – Sâmbăta Sonoră. Atelierul se concentrează asupra capacităţii termenului de peisaj sonor de a „pune în scenă” tematici ce ţin de domeniul patrimoniului cultural imaterial, natură, societate şi creaţie.
Audio playground – Sgomot. Un loc de joacă sonor şi spaţiu al explorărilor de sunete electronice, în care copiii sunt încurajaţi să descopere în cel mai zgomotos mod cu putinţă tot felul de instrumente şi device-uri electronice.
Bandă desenată – Kape Illustration. Activitatea ilustratorilor constă în colecţii de afişe pentru diverse evenimente culturale, diferite categorii de ilustraţii, design de copertă de album muzical şi vinil, câteva benzi desenate scurte, o bandă desenată – Păsări aprinse, şi un roman grafic în curs de realizare – Suferar.
Serigrafie – Atelierul de serigrafie de pe lângă Librăria Jumătatea Plină. Atelierul îşi propune să reiniţializeze anastatic contactul cu fiul comunei, Badea Cârţan.
Artiştii în rezidenţă care vor performa la Cuca sunt: Adrian Preda, Alexandru Petre, Lea Razovzsky, Roberta Curcă, Casandra Vidrighin.
Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.