Gastronomia fină face casă bună cu vinul de lux
Un număr de 16 castele faimoase şi case producătoare de vinuri, cognac, armagnac, calvados, produse gastronomice de lux provenind din Franţa, Italia şi Spania participă cu standuri proprii la prima ediţie a evenimentului organizat de Le Manoir, reprezentantul exclusiv al unor mari branduri internaţionale pe segmentul vinurilor premium, al gastronomiei şi al cadourilor de lux.
Cristian Preotu îşi propune să faciliteze contactul direct între producătorii de vinuri şi gastronomie de lux şi clienţii de pe piaţa românească (restaurante, companii, persoane fizice) pentru a determina o nouă creştere a pieţei de profil. Astfel, casele producătoare participante au reprezentanţi la salon şi oferă prezentări şi degustări de vinuri, şampanii, cognac, produse de gastronomie fină şi oferă mari degustări (Master Wine Class) – după criterii tehnice speciale, dedicate unui număr limitat de participanţi.
Cu acest prilej are loc şi prima licitaţie de vinuri rare din România, în care vor intra un număr de 46 de loturi şi care va fi organizată la fel ca cele care au loc pe plan internaţional, cu produse similare, puse la dispoziţie direct de casele şi castelele producătoare. Numeroşi producători şi-au trimis reprezentanţii la licitaţie, tocmai ca o garanţie a faptului că produsele sunt autentice şi că au fost depozitate conform regulilor. Licitaţia va fi organizată în colaborare cu casa de licitaţii ARTMARK.
Le Manoir îşi lansează colecţia de cadouri de lux pentru 2011, în pregătirea sărbătorilor de iarnă.
La inaugurarea salonului au participat şi ES Dl Henri Paul, Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Dl Luc Bramel – directorul general al firmei Comtesse du Barry, Dl Thierry Redde, proprietarul casei de vinuri Michel Redde, Dl Arnaud Lesgourgues, directorul general Armagnac Chateau de L’ Aubade.
„În Franţa, gastronomia ţine de artizanat; este produsă de firme de familie. Pentru consumatorii şi iubitorii de gastronomie este important să rămânem la un nivel de producţie artizanal, să păstrăm atât calitatea produsului, cât şi relaţia cu producătorii. Excelentă ideea acestui Salon, care aduce împreună, într-o locaţie atât de frumoasă, producătorii şi iubitorii de gastronomie, permiţându-le să interacţioneze.” – a spus Ambasadorul Franţei, ES Henri Paul.
Luc Bramel, directorul general al Comtesse du Barry, a arătat că pentru compania sa faptul că de la prima întâlnire cu Cristian Preotu în 2004 până astăzi au fost deschise patru magazine în România reprezintă un succes.
Thierry Redde, proprietarul casei de vinuri Michel Redde, care provine dintr-o familie prestigioasă de viticultori în Franţa din regiunea Pouilly sur Loire din 1630 nu şi-ar fi imaginat că România poate reprezenta o piaţă de desfacere cu adevărat atrăgătoare. Astăzi însă, vinurile Michel Redde reprezintă 40% din vinurile albe din valea Loirei importate în România. Thierry Redde se declară încântat să se afle în România, într-un spaţiu atât de frumos cum este Palatul Cesianu Racoviţă şi să cunoască atâţia români care apreciază vinul.“
Arnaud Lesgourgues, directorul general Armagnac Chateau de L’ Aubade şi membru al unei familii care produce armagnac de trei generaţii le este recunoscător organizatorilor Le Manoir, pentru că au ales să invite la acest salon şi să vândă în magazinele lor armagnac, deşi „whisky-ul, ginul sau vodca se vând mai bine“. Armagnacul, spune Arnaud Lesgourgues, a împlinit anul trecut 700 de ani de existenţă şi este cea mai veche tărie din Europa.
„România şi-a consolidat reputaţia ca piaţă pentru produse de calitate şi de lux şi se bucură de credibilitate în ochii furnizorilor. Aceştia au încredere că produsele lor vor fi promovate la standarde premium”, a declarat Cristian Preotu, directorul asociat Le Manoir, iniţiatorul Salonului.
Printre personalităţile prezente la salon i-am remarcat pe: Luc Bramel – Director general Comtesse du Barry; Thierry Redde – proprietarul casei de vinuri Michel Redde; Arnaud Lesgourgues – director general Armagnac Chateau de l’Aubade ; Hugo Desnoyer – cel mai celebru măcelar parizian.