Pâine germană, în nordul Bucureştiului
Am descoperit Brot Manufactur de una singură, fără nicio recomandare, mergând pe stradă şi atrasă fiind de bunul gust al firmei şi vitrinei. Nu-mi trebuia pâine, dar ceva m-a dus acolo.
Am intrat în magazin şi primul lucru pe care l-am observat a fost echilibrul cromatic şi volumetric în ce priveşte designul interior. Asta în timp ce aroma de pâine proaspătă mă trimisese deja departe, departe, în copilărie, acasă.
Brot Manufactur este un business de familie şi oferă o mare varietate de specialităţi de panificaţie, dar şi unele produse tipic germane. Experienţa unei brutării tradiţionale din Frankonia este combinată cu prelucrarea făinii integrale de grâu şi de secară. Astfel, găsim aici pâine, chifle şi brezeln de o calitate excepţională. Şi nu-i vorbă mare, chiar am probat.
Citeşte şi Alt Shift aduce un pic de New York şi Berlin în Bucureşti
Procesul de producţie urmează cele mai înalte standarde biologice. Sunt folosite exclusiv produse naturale, renunţându-se complet la ingredientele artificiale şi la procesele automatizate de coacere. Brutăria utilizează grâu cultivat biologic în România şi Germania, susţinând în acest fel cultivatorii locali şi reducând amprenta de dioxid de carbon din produsele pe care le realizează.
Aroma extraordinară, gustul şi textura specifice, dar şi durabilitatea foarte mare a pâinii sunt rezultatele standardelor înalte de calitate aplicate procesului de producţie. Datorită cerealelor organice şi făinii integrale, valoarea nutriţională a produselor este extrem de ridicată, fiind totodată baza unei alimentaţii sănătoase.
În Germania, există, să spunem, un fel de cult al pâinii, adică aceasta este componenta principală a micului dejun, a gustărilor şi a mesei de seară. Varietatea pâinii germane este imensă, iar Brot Manufactur propune multe dintre cele mai populare tipuri de pâine şi chifle cumpărătorilor români.
Pe strada Nicolae Caramfil, la numărul 30, veţi găsi şi un sortiment de cârnaţi tradiţionali germani, alături de o selecţie de delicatese, pentru a oferi clienţilor posibilitatea savurării pâinii germane în diferite ipostaze culinare.
Pentru clienţii care vor ceva proaspăt preparat în pauza de prânz, Brot Manufactur oferă sendvişuri din chifle sau pâine tradiţională germană, feliată, folosind salam, şuncă şi unele sortimente de brânză tradiţională germană, împreună cu alte ingrediente gustoase şi sănătoase pe care le veţi descoperi călcând pragul primitoarei brutării.
O mică măcelărie de familie din Hessen e „vinovată” de delicatesele germane din foarte gustoasele sendvişuri. Aceste produse pot fi savurate acolo sau ca take-away, pe post de prânz rapid ori snack to go.