Cadouri pentru colegul preferat de la serviciu. Ce ai putea să-i dăruiești astfel încât să reduci considerabil șansele de a da greș
Dacă urmează ziua de naștere a colegului tău preferat de la birou și nu știi ce cadou i-ai putea lua astfel încât să nu fie nici prea mult, nici prea puțin sau prea nepotrivit, e bine de știut că nu ești singurul. Majoritatea oamenilor sunt puși în dificultate atunci când trebuie să aleagă un cadou pentru colegul preferat de la birou, dar există și variante de daruri care pot reduce considerabil riscul de a da greș.
Mai jos îți prezentăm câteva idei de cadouri care ar putea să îți ușureze misiunea, și, chiar dacă vei alege să nu le folosești, e posibil, totuși, să te inspire și să te ajute să găsești alte variante mai personalizate sau mai potrivite cu stilul colegului tău.
Un cadou util nu e spectaculos, dar poate fi apreciat
Majoritatea oamenilor apreciază, de obicei, un cadou practic, așa că, în teorie, nu ai avea șanse prea mari să dai greș dacă alegi, de exemplu, un produs util cum ar fi o lotiune aftershave pentru un coleg sau o piesă vestimentară pentru o colegă. Bineînțeles, asta nu înseamnă că nu le poți personaliza. Ai putea să adaugi un mesaj amuzant pe cutia produsului sau, în cazul obiectelor vestimentare, să le personalizezi (evident, acolo unde e posibil: de exemplu, un tricou poate fi făcut la comandă și personalizat cu o imagine despre care știi că i-ar putea plăcea). Cadourile utile nu sunt atât de spectaculoase, dar asta nu schimbă faptul că rareori vei găsi o persoană care să nu le aprecieze.
Alege daruri care pot avea legătură cu hobby-urile lui/ei
O altă modalitate de a reduce considerabil riscul de a da greș cu un cadou ar fi să alegi ceva care are o legătură clară (sau măcar tangențială) cu hobby-urile persoanei în cauză. Unui coleg pasionat de gătit îi poți lua, de exemplu, un obiect care să aibă legătură cu nișa care îl pasionează. O carte cu rețete semnată de Jamie Oliver sau Gordon Ramsay, un șorț cu un mesaj amuzant sau un gadget de ultimă generație care să îl ajute în bucătărie pot fi cadouri care au șanse mari să îi placă. De cealaltă parte, unei colege pasionate de călătorii în New York, de exemplu, ai putea alege să îi faci cadou o fotografie înrămată (cel mai probabil are o fotografie preferată cu orașul și a publicat-o deja pe conturile de pe rețelele sociale, așa că, în loc să alegi o imagine la întâmplare, poți „săpa” și găsi acea imagine care îi place și care sigur o va bucura). Variantele sunt nenumărate și poți adapta acest raționament simplu pentru oricare alte hobby-uri pe care le-ar putea avea colegii tăi.
Încearcă să îți îndrepți atenția și spre cadourile simbolice
O altă idee ar putea fi să alegi un cadou simbolic. Ai putea opta, de exemplu, pentru un bilet la teatru sau la un concert la care știi că și-ar dori foarte mult să meargă. Un cadou la fel de potrivit ar putea fi și unul handmade, pe care îl poți face chiar tu. O altă variantă ar fi să îl cumperi de pe site-urile de profil. Un breloc pe care gravezi un mesaj simplu precum: „Mulțumesc!”, alături de numele lui/ei, poate părea, la prima vedere, plictisitor, dar gestul e unul care va rămâne cel mai probabil în memoria colegului tău mult mai mult timp decât ar rămâne un cadou scump, dar nepersonalizat și fără nicio notă distinctivă. Și aici alegerile sunt nenumărate și singurul criteriu de care ar fi bine să ții seama e același ca și în cazurile de mai sus: să investighezi puțin în prealabil și să afli care sunt lucrurile care îl interesează pe colegul tău și ce anume l-ar putea bucura.
Căutarea unui cadou pentru un coleg preferat ar trebui să fie distractivă, nu o povară, iar momentul în care persoana respectivă primește acel cadou ar trebui să îți aducă satisfacția de a fi reușit să îi dăruiești ceva care l-a bucurat cu adevărat. Și încă ceva: nu uita că în cele din urmă contează mai mult gestul, gândul frumos și efortul pe care l-ai investit în căutarea obiectului respectiv, nu cadoul în sine.
Foto: Shutterstock