MFE finanţează legătura între învăţământ şi piaţa muncii
Fondurile europene destinate acestui apel au ca obiectiv creşterea numărului absolvenţilor integraţi pe piaţa muncii, prin susţinerea programelor de învățare la locul de muncă pentru elevii din învăţământul gimnazial, liceal şi post-liceal, inclusiv şcoli de maiştri.
„O şcoală ruptă de practică e bună doar pentru diplome fără valoare. Am fost recent la Alba Iulia și Oradea, unde am vorbit cu investitori ce se plâng că forța de muncă nu e bine pregătită. Prin această linie de finanțare, oamenii vor fi formaţi direct în companii, prin parteneriate între acestea și licee” a declarat Cristian GHINEA, ministrul Fondurilor Europene.
Pot depune proiecte în cadrul acestui apel instituţiile din piaţa educaţională (Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice prin agenţii şi organisme subordonate sau coordonate, şcoli acreditate, publice şi private), în parteneriat de practică şi formare cu angajatori (companii de practică), asociaţii profesionale, Camere de Comerţ şi Industrie, organizaţii neguvernamentale, furnizori de orientare şi consiliere profesională.
Acţiunile proiectelor se vor desfăşura în cele 7 regiuni mai puţin dezvoltate ale României. Un proiect selectat poate primi între 75.000 și 500.000 euro, iar perioada maximă de implementare este de 24 de luni.
Ghidul solicitantului a fost lansat în consultare publică în urmă cu o lună şi varianta finală a integrat observaţii şi propuneri din partea factorilor implicaţi.
Proiectele se depun prin sistemul informatic MySMIS 2014, începând cu 13 octombrie 2016 ora 15:00 până la data de 09 decembrie 2016, ora 16:00.