Principalele provocări din domeniul tehnologiei și securității informatice, în 2020
Companiile care vor reuși să se plieze pe noile trenduri tehnologice vor avea numai de câștigat, în perioada ce urmează, apreciază specialiștii. Există câteva provocări din sfera tehnologiei și securității informatice cărora trebuie să le răspundă, într-un fel sau altul, firmele, dar și autoritățile, în acest an, potrivit Axis, companie ce oferă echipamente video de rețea.
Securitatea datelor cu caracter personal – Probleme legate de confidențialitatea datelor personale vor continua să fie subiect de dezbatere în întreaga lume în 2020. Cu toate acestea, reglementările din domeniu variază mult de-a lungul țărilor și regiunilor și nu acoperă întreaga problematică. Prin urmare, în acest domeniu trebuie să se ajungă la un cadru internațional de reglementare, iar aceasta va deveni o prioritate pentru companiile ce activează în industria de securitate.
Tot mai multe date vor trebui colectate pentru a crește procesul de prevenție – Miliarde de dispozitive sunt deja conectate la rețea, iar numărul acestora continuă să crească – acest aspect nu mai este o noutate pentru nimeni. De exemplu, în anii trecuți au apărut mașinie autonome, care pot lua, în urma unor calcule complexe, decizii ce sunt procesare în miimi de secundă. Exemplul mașinilor autonome poate fi transferat și la nivelul tehnologiei de supraveghere. Astfel, penru a crește nivelul de prevenție, este nevoie ca tot mai multe date să fie colectare iar calculele să fie realizate chiar la nivelul instrumentelor de colectare.
Creșterea puterii de procesare – În perioada ce urmează, companiile vor avea nevoie tot mai mult de hardware și software dedicate și optimizate, proiectate pentru nevoi specifice. Totodată, dispozitivele de ultimă generație vor trebui să beneficieze de o putere de calcul crescută. Însă aceste echipamente trebuie să fie mai ușoare și să necesite mai puțină memorie.
Folosirea corectă a tehnologiei – Procesul de reglementare a tehnologiei este dificil, aproape imposibil. Dar, în cele mai multe cazuri, este mult mai la îndemână să reglementezi un obiect sau un serviciu, odată ce acesta este deja în folosință. Prin urmare, este necesar ca autoritățile de reglementare să țină pasul cu utilizarea tehnologiei și cu probleme ce apar. Să luăm de exemplu recunoașterea facială. În anumite cazuri, urmărirea unei persoane suspecte pe un aeroport poate fi considerat un proces eficient și inofensiv din partea autorităților. Însă, nu același lucru se poate spune atunci când vine vorba de monitorizarea locuitorilor unui oraș. Tehnologia este aceeși, dar scopul în care ea este folosită diferă. Regulamentele trebuie așadar să țină pasul cu progresele tehnologice, iar guvernele vor avea responsabilitatea de a analiza fiecare scenariu de folosire.