234.000 de români sunt contributori direcţi la economia Marii Britanii
Aceasta a declarat, printre altele, preşedintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor, deputata UDMR Biro Rozalia.
Drepturile românilor din Marea Britanie vor fi asigurate şi după Brexit, au asigurat membrii grupului de prietenie pentru România din Parlamentul Regatului Unit şi Irlandei de nord. E adevărat, cu condiţia să lucreze. Dar având în vedere că avem 85,1% rata de angajare a comunităţii româneşti, este evident că pentru noi este o promisiune care se poate accepta şi pe care ulterior, prin scrisori şi convorbiri, vom încerca să o întărim", a mai spus în cadrul unei conferinţe de presă menționată de către Agerpres, Biro Rozalia.
Comisia română a primit, miercuri, vizita unei delegaţii din Grupul de prietenie pentru România din Parlamentul Regatului Unit şi Irlandei de nord, la discuţii fiind prezenţi preşedintele grupului, Bob Blackman, vicepreşedintele Drew Hendry, Carol Monaghan şi John Grogan, precum şi ambasadorul României în Regatul Unit, Sorin Dan Mihalache.
Discuţiile s-au axat pe cele trei teme mari ale parteneriatului strategic între România şi Marea Britanie – cooperarea în domeniul militar, securitatea regiunii şi a Europei şi cooperarea pe plan economic, dar s-au referit şi la românii care au emigrat în Regat.
Potrivit deputatei, din cei peste 278.000 de români, majoritatea, respectiv 234.000, sunt angajaţi, contributori direcţi la economia ţării gazde, din care 2.600 de medici care practică medicina în Marea Britanie, reprezentând 1% din medicii britanici, şi în jur de 4.000 de asistenţi medicali.