Adio compensaţii şi indemnizaţii la ASF?
Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor informaţii cu privire la Contractul Colectiv de Muncă (CCM), încheiat la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), autoritatea a informat printr-un comunicat de presă că, „Contractul Colectiv de Muncă, pentru perioada 2016-2017, a fost prezentat Consiliului ASF şi aprobat în data de 26.10.2016. Conform noului CCM, compensaţia de 8 salarii lunare de bază brute şi/sau indemnizaţii lunare, prevăzută la art.55, nu se acordă membrilor Consiliului ASF. Noul CCM produce efecte începând cu data înregistrării acestuia la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti".
ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.
Autoritatea de Supraveghere Financiară este condusă de un Consiliu format din 9 membri: 5 membri executivi, respectiv, preşedintele, prim-vicepreşedintele şi 3 vicepreşedinţi, precum şi 4 membri neexecutivi. Aceştia au fost numiţi pentru un mandat de 5 ani, începând cu data de 5 noiembrie 2013.
Componenţa nominală a Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară
1. Mişu Negriţoiu – Preşedinte – membru executiv
2. Cornel Coca Constantinescu – Prim – Vicepreşedinte – membru executiv
3. Mircea Ursache – Vicepreşedinte – membru executiv – Sectorul Instrumentelor şi Investiţiilor financiare
4. Ion Giurescu – Vicepreşedinte – membru executiv – Sectorul Sistemului de Pensii Private
5. Gheorghe Marcu – membru neexecutiv
6. Biró Albin – membru neexecutiv
7. Daniel Ştefan Armeanu – membru neexecutiv
8. Gabriela Boca – membru neexecutiv