Anunț important făcut de NASA. Ce s-a întâmplat cu sonda Juno care a survolat planeta Jupiter
NASA sonda. Astfel, toate cele nouă instrumente științifice din arsenalul sondei au fost active în timpul survolului, inclusiv camera foto JunoCam, adunând noi date științifice și fotografii care au fost trimise spre Pământ. Următorul survol al sondei Juno va avea loc la 19 mai, informează Agerpres.
NASA sonda. În punctul de apropiere maximă dintre Juno și Jupiter, sonda s-a aflat la doar 4.400 kilometri distanță de straturile superioare ale norilor jovieni, deplasându-se cu viteza de 57,8 kilometri pe secundă.
"De fiecare dată când ne apropiem de norii lui Jupiter aflăm câte ceva nou care ne ajută să înțelegem mai bine această uluitoare planetă gigantică", a comentat Scott Bolton, coordonatorul misiunii sondei Juno de la Southwest Research Institute din San Antonio.
NASA sonda. În urma analizei datelor adunate cu prilejul survolurilor anterioare, oamenii de știință au aflat că Jupiter are un câmp magnetic mai complicat decât se credea și că așa-numitele "centuri" și zone specifice de la exteriorul norilor planetei continuă să se păstreze și la interior. Studiile realizate după analiza datelor obținute în primul survol al sondei Juno urmează să fie publicate în câteva luni.
Sonda Juno a fost lansată la 5 august 2011 de la Cape Canaveral, Florida, și a ajuns pe orbita lui Jupiter la 4 iulie 2016.