Aplicaţii care îţi fac viaţa mai uşoară, prezentate la Cluj-Napoca
Printre acestea s-au numărat AppRod, un „portofel” virtual care completează automat formularele digitale, permițând utilizatorilor să reducă birocrația în mod semnificativ, Primul Medic, o platformă mobilă care conectează medici aleși cu atenție alături de pacienți, făcând sfaturile medicale mai accesibile și sigure, Smart Store, o aplicație care îți aduce supermarket-ul pe telefonul mobil, facilitând cumpărarea și livrarea produselor la domiciliu.
De asemenea, a fost prezentată şi City365, o aplicație care afișează instant promoții celor aflați la o anumită distanță de un magazin, restaurant sau alt tip de afacere, sau ChallengeXP, o aplicație dedicată finanțelor personale, care ajută utilizatorii să își atingă obiectivele financiare și să depășească dificultățile legate de economisirea banilor, făcând procesul mai intuitive şi interactive.
Pe lângă prezentările celor 11 startup-uri, evenimentul a inclus discursuri din partea reprezentanților unor organizații cheie care susțin antreprenoriatul din România. Printre aceștia s-au numărat Irina Albu – director executiv al Tech Angels, Dan Sturza de la Fribourg Capital, Leontin Toderici – chief operations officer la Banca Transilvania și Ana Maria Andronic – co-fondatoare a Venture Connect.
„Masterchef-ul” din IT. „Fermentează” un business cu bere artizanală
“Viziunea noastră privind impactul Spherik este de a ajuta la crearea un ecosistem antreprenorial mai puternic și unit, bazat pe dezvoltarea culturii, punctelor forte și a oportunităților din România. Nu dorim să transformăm Cluj-Napoca în Silicon Valley – ce ne dorim este ca Clujul să devină un Cluj mai bun. În cinci ani, ne dorim ca alte orașe să aspire să devină Clujul țării lor”, declară Jennifer Austin, managing director la Spherik Accelerator.
Prezentările complete ale startup-urilor prezente în cadrul evenimentului Demo Day pot fi vizionate pe canalul de YouTube al Spherik Accelerator.
Spherik Accelerator a fost fondat de Banca Transilvania, Liberty Technology Park, Universitatea Babeș Bolyai și Universitatea Tehnică din Cluj Napoca. Scopul său este de a-i ajuta pe cei cu potențial ridicat să dobândească abilitățile și cunoștințele necesare pentru a deveni antreprenori de succes, cum ar fi cunoștințele de afaceri, așa-numitele „soft skills”, gândirea critică și disciplina, dar și o rețea puternică de contacte.