Cambridge-ul devine al doilea Bacalaureat pentru români
Astfel, 88% din elevi promovează cu succes examenul Cambridge English First (FCE – primul nivel de engleză), iar pentru Cambridge English Advanced (CAE), cel mai popular examn de acest gen, rata de promovarea românilor este de 78%.
Examenele Cambridge English sunt concepute şi evaluate de către Departamentul de dezvoltare al Universităţii din Cambridge şi oferă certificate de limbă engleză în scop educaţional şi profesional.
În România, un examen Cambridge English Advanced poate înlocui proba de limba engleză de la Bacalaureat. De altfel, 6 din 10 părinţi români recunosc Cambridge English drept furnizor internaţional de examene de atestare a cunoştinţelor de limba engleză.
Deşi diploma are termen de valabilitate nedefinit, faţă de IELTS sau TOEFL care au termen de doi ani, universităţile străine cer, de obicei, ca diploma să fie relativ recentă, nu mai veche de 4-5 ani. Dacă studentul are o diplomă mai veche de atât, este posibil ca universitatea să ceară o testare suplimentară, au explicat reprezentanţii Cambridge English.
În general, aceasta nu este o problemă pentru tinerii români, având în vedere că ei susţin examenele acestea în clasele a XI-a şi a XII-a tocmai în vederea admiterii la o universitate din străinătate.
Peste 5 milioane de candidaţi din peste 130 de ţări participă la examenele Cambridge English în fiecare an.
De asemenea, peste 20.000 de universităţi, angajatori, administraţii guvernamentale şi alte organizaţii se bazează pe examenele şi atestatele Cambridge English ca dovadă a cunoştinţelor de limbă engleză.