Cele patru reguli de aur pe care milionarii le aplică în gestionarea timpului
1.Angajează o „armată” de portari (asistenți)
Renunță la preluarea directă a apelurilor. Un asistent de încredere poate prelua apelurile rugând apelanții să spună de ce vor să vorbească cu tine și să lase un mesaj concis. Astfel, fără să ridici un deget, îți poți programa convorbirile în funcție de importanța mesajului și transmiți în același timp către clienți mesajul că timpul tău e important.
Imediat după ce a aplicat metoda selectării apelurilor, antreprenorul spune că a văzut o „explozie”a productivității și o valoare adăugată a conversațiilor, evitând să piardă timpul cu un client vorbăreț. Economia de timp pe care ți-o poate aduce „armata”de portari este de dublă față de ceea ce investești angajându-i.
2. Renunţă la verificarea mailurilor încontinuu
Răspunde la mailuri în ordinea priorităților pentru a fi sigur că nu neglijezi ceea ce contează și renunți la schimburile de mailuri irelevante. Poți delega o persoană să se ocupe de verificarea mailurilor, iar ea le va marca pe cele mai importante și care necesită atenție imediată. Un calcul simplu arată că se economisesc astfel 15 ore pe săptămână din timpul de lucru. Ce altceva ai putea realiza în acest timp ? Cât de mult s-ar putea dezvolta afacerea ta? Răspunsul la aceste întrebări ar putea valoara milioane.
3. Stabileşte-ţi lista de priorități și respect-o cu strictețe
Managementul timpului începe cu managementul propriei persoane, principala cauză a eșecului fiind lipsa autodisciplinei. Disciplina este nucleul gestionării timpului. Programul devine mai ușor de respectat atunci când te concentrezi pe problemele importante. Atunci când delegi activitățile mai puțin importante vei vedea că va fi mult mai simplu să rezolvi tot ceea ce ți-ai propus în ziua sau săptămâna respectivă. Atunci când timpul este optimizat, vezi ce este important de făcut pentru a-ți atinge scopul, iar sarcinile de bază pot fi explicate în trei sau patru cuvinte pe un post-it. După cum s-a dovedit lista priorităților este cea pe care trebuie să se concentreze un lider și un proprietar de afaceri.
4. Renunță pe cât posibil la întâlnirile față în față
Nu este nimic din ce se poate spune într-o întâlnire care nu s-ar putea spune la telefon, într-un avion, în camera de zi sau în biroul confortabil de acasă. Ședințele sunt probabil cele mai stresante și mai nefolositoare fenomene, din lumea afacerilor. De cele mai multe ori prezența fizică în ședințe nu e atât de necesară la fel de mult cum ar crede alții. Poți folosi skype sau dacă, chiar e necesară o deplasare, poți trimite un angajat care să vadă cum stau lucrurile, să-și noteze și să informeze mai departe. Eliminarea ședintelor, a întâlnirilor, îți lasă timp pentru a gestiona afacerea și îți îmbunătățește starea de sănătate mentală și fizică.