Cum îi oferi iubire necondiționată copilului tău
Iubirea necondiționată. Copiii au nevoie de această formă de iubire pentru că aceasta le oferă siguranță în interiorul familiei. Prin afișarea acestei forme de iubire față și pentru copiii tăi îi ajută să crească cu ideea de familie, cu ideea de ocrotire, siguranță și le întărește ideea de cum arată dragostea adevărată într-o relație. Iată 3 moduri de a arăta iubirea necondiționată copiiilor tăi în fiecare zi:
Mărește-le stima de sine
Le poți arăta copiilor dragostea prin a le spune cât de mândru ești de ei și de realizările lor. Nu pune, însă, pe primul loc mereu notele, popularitatea sau trofeele. Le poți arăta cât de mandru ești de persoanele care au devenit. Nu mâine sau într-un viitor îndepărtat. Spune-le că îi accepți și îi iubești astăzi; pentru ceea ce sunt astăzi. Prin faptul că le arăți copiilor tăi că sunt destul de buni așa cum sunt le vei crește stima de sine și încrederea în ei și astfel le vei permite să se dezvolte încontinuare într-o manieră sănătoasă.
Iubește-i când greșesc
Iubirea necondiționată. Unul dintre cele mai bune moduri de a-ți arăta iubire necondiționată este de a-și exprima iubirea pentru ei chiar și atunci când au avut un comportament nepotrivit.Bineînțeles, învață-i ce înseamnă să fie responsabili, pedepsește-i sau ia-le jocurile video pentru o săptămână, dar arată-le că îi iubești oricum. Acest lucru îi va împiedica să se gândească la faptul că nu îi iubești atunci cand fac un lucru greșit. Îți poți arăta dezamăgirea, dar ei vor știi că asta nu te va împiedica în a-i iubi.
Iertarea este imperativă
Ca părinte este foarte important să îți arăți iubirea necondiționată prin iertare. Iertarea greșelilor, lucrurilor rele, a jignirilor sau a comportamentului urât este importantă când vine vorba despre ajutarea copilului tău să creadă că îi vei iubi mereu chiar dacă nu ești de acord cu ce au făcut. Iubirea necondiționată poate fi exprimată prin o varietate de acțiuni sau expresii. Copiii au nevoie să știe că sunt iubiți pe tot parcursul experiențelor sale din copilărie. Nu se măsoară în popularitatea unui copil la școală, în notele sau aparițiile sale. Este vorba în exclusivitate despre iubitul copilului tău nu doar pentru ce reprezintă el astăzi, ci va fi pentru totdeauna.
Care sunt beneficiile iubirii necondiționate?
Iubirea necondiționată ajută la bunăstarea mentală a copilului
Afecțiunea și dragostea necondiționată poate face copiii fericiți emoțional și fără stres, potrivit unui studiu de la UCLA. Din acesta din urmă reiese că o lipsă de căldură sufletească în creșterea copilului îi poate îndrepta pe un drum greșit în viață, deoarece presiunea pusă de părinți asupra copiilor pentru a reuși în viață nu se echilibrează cu afecțiunea oferită de aceștia și atunci această discrepanță poate dăuna vieții de adult. Alte afecțiuni ar putea fi de ordin medical: nivel ridicat de colesterol, probleme cardiovasculare, a hipertensiunii arteriale. Atunci când există echilibrul dintre cerere și ofertă din partea părinților, bolile și stresul sunt mai puțin probabil resimțite sau prezente în viața viitorului adult.
Iubirea necondiționată creează o legătură mai puternică între părinte și copil
Un studiu din 2013 al Universității din Missouri-Columbia a relevat faptul că copiii și mamele au avut o legătură puternică atunci când mamele au arătat mai multă afecțiune.
Iubirea necondiționată. Studiul a măsurat cât de des mamele au preluat controlul asupra jucăriilor copilului lor și a instruit copilul cu privire la modul de a se juca cu acestea în timpul alocat special jocului. Copiii ai căror părinți au dictat prea mult conducerea jocului au aratat „mai multe sentimente negative“ față de mamele lor, potrivit studiului. Dar copiii au arătat emoțiile pozitive atunci când mamele lor au arătat afecțiune și nu au dictat modul de joacă. Copiii se bucură atunci când mama lor le oferă sfaturi și sugestii și le primesc cu ușurință.
Iubirea necondiționată face copilul mai puțin temător
Dacă părinții le arată că au încredere în ei și nu se tem, așa și copiii, le urmează exemplul. Copiii care cresc cu teama de eșec sunt mai puțin motivați și interesați de studiu și învățare atât în școală cât și în ce privește educația generală, potrivit unui studiu publicat de British Psychological Society. De fapt, această teamă îi provoacă pe copii să se concentreze asupra hobby-urilor pe care și le însușește, mai degrabă decât pe hobby-urile pe care ar face bine să și le dezvolte.