Cum reunește viitorul lideri vizionari, pe aceeași scenă
Deși expresia “viitorul se întâmplă azi” a devenit oarecum redundantă este profund adevărată.
Iar evenimentul Microsoft Summit 2017, care va avea loc pe 7 noiembrie la Teatrul Național „I. L. Caragiale” București tocmai pe această idee se va focaliza. Evenimentul va reuni reprezentanți ai mediului de afaceri din România, invitați vizionari – lideri care au dat tonul unor transformări sistemice cu impact recunoscut la nivel internațional și cele mai noi tehnologii din business.
Microsoft România completează agenda ediției din acest an a Microsoft Summit – care se va desfășura pe data de 7 noiembrie, cu două dintre cele mai actuale teme de discuție ale mediului de afaceri: impactul tehnologiei asupra mediului de afaceri și creșterea performanței de business prin intermediul tehnologiei.
Astfel, cu o experiență relevantă în una dintre cele mai mari piețe emergente din lume și un nivel ridicat de înțelegere al impactului pe care tehnologia îl are asupra industriilor, Philippe Rogge (foto), Vicepreședintele Regional Microsoft pentru Europa Centrală și de Est (CEE), va împărtăși perspectiva sa asupra modului în care tehnologia influențează și transformă mediul de business.
Brad Stanciu (foto), Chief Financial Officer în cadrul uneia dintre cele mai mari agenții de comunicare integrată din România, Mercury360 Communications Group, va oferi publicului perspectiva sa aplicată asupra investiției în soluții tehnologice, cu impact direct în creșterea profitabilității, precum și a competitivității pe o piață extrem de dinamică, prin instrumente de planificare strategică moderne.
“Digital government” și „sharing economy”
Printre celelalte teme de discuție prezente pe agenda evenimentului se numără și conceptele de “digital government” și „sharing economy” (economia colaborativă), teme ce vor fi susținute de Toomas Ilves, respectiv April Rinne.
April Rinne, din poziția de lider al Grupului de Lucru pentru Economia Colaborativă din cadrul World Economic Forum, grup de lucru care analizează efectele și evoluțiile noilor modele economice aduse de epoca digitală, va discuta despre economia colaborativă, model de economie bazat pe ideea utilizării în comun a resurselor fizice și umane, evidențiind beneficiile acesteia și atrăgând atenția asupra obstacolelor implementării acesteia.
Toomas Ilves, fost președinte al Estoniei în perioada 2006 – 2016, va expune pe scena evenimentului din experiența de a fi transformat Estonia în cel mai digitalizat stat din lume.În prezent, Estonia este cunoscută drept țara în care orice operațiune este digitalizată – spre exemplu, taxele sunt plătite exclusiv online, iar cetățenia electronică estoniană este una oferită la nivel global. Pe scena Microsoft Summit, Toomas Ilves va evidenția și modul în care Estonia și-a adaptat infrastructura pe măsură ce digitalizarea a evoluat la nivel global.
Sesiunea plenară a evenimentului va fi urmată de trei sesiuni paralele de discuții, centrate pe următoarele teme de interes:
· Innovate with new business models, în cadrul căreia vor fi prezentate povești de succes ale companiilor care au făcut schimbări fundamentale în modelul de business cu ajutorul tehnologiei;
· Improve business performance, în cadrul căreia vor fi prezentate exemple de utilizare a tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței pe termen mediu și lung;
· Experience digital services, sesiune în care vor fi prezentate exemple de implementare a unor soluții ce răspund unor nevoi punctuale de business.
Prin prisma experienței acumulate în cadrul proiectelor inovatoare, toți cei prezenți la Microsoft Summit 2017 vor dezbate în principal modul în care digitalizarea influențează mediul de afaceri și cum această schimbare ar trebui gestionată integrat pentru ca operațiunile și procesele de business să fie îmbunătățite.