Cum va arăta Internet of Things în România lui 2015
„NeST şi termostatul inteligent au făcut înconjurul lumii însă aplicabilitatea a coborât la un nivel neaşteptat, astfel că astăzi folosesc o periuţă de dinţi care se conectează la telefonul mobil şi în weekend am jucat baschet cu minge inteligentă că mă ajută să îmi îmbunătăţesc stilul de joc”, spune Bogdan Tudor
Aceste aplicaţii neaşteptate şi de neimaginat în urmă cu doar câteva luni fac ca IoT să fie cea mai fierbinte tendinţa în acest moment. Crede, în schimb, că mobilitatea va începe să intre pe o pantă descendentă, din motive de saturare a pieţei.
„Trimestrul trecut a fost primul în care Apple a declarat venituri mai mari din divizia de laptop-uri decât de tablete. Cel puţin în zona enterprise laptop-ul cu tastatură şi trackpad oferă o productivitate mai mare decât un telefon mobil sau o tabletă şi din acest motiv, după ce trece valul de entuziasm, lucrurile vor reveni la normal”, ne-a declarat Bogdan Tudor.
Cloudul, cea mai bună soluţie de externalizare
Totodată, el crede că soluţiile migrate în cloud sunt, de fapt, o alternativă eficientă pentru toţi consumatorii de tehnologie. Aceasta reprezintă o soluţie în special pentru furnizorii de software, ale căror soluţii au nevoie de scalabilitate, de disponibilitate superioară şi de costuri flexibile.
„Nu mai este de conceput astăzi să gândeşti o soluţie fără cel puţin o abordare hibridă. Securitatea soluţii în cloud este de multe ori superioară celei asigurate on-premise”, afirmă el.
Bogdan vede externalizarea unei zone în care nu îţi doreşti să investeşti ca fiind cea mai bună soluţie pentru companiile autohtone. Astfel eviţi cheltuieli de capital sau pe cele cu resurse umane scumpe, specializate şi te concentrezi pe core business, ce ştii cel mai bine să faci. „Cloud-ul este cea mai extremă formă de externalizare în care nu mai deţii nici măcar echipamentele”, a conchis el.
Despre Bogdan Tudor
În prezent, Bogdan conduce o echipa de peste 150 de specialişti IT care livrează soluţii de suport atât pentru clienţi locali şi globali. A fondat, în 2001, Class IT pe care a început să o managerieze în 2005. Scopul său a fost să furnizeze o afacere cu soluţii de suport IT inovativ.
A început să fie mai interesat de comunicaţii şi networking în timpul boom-ului de Internet, şi din 1999 a ajutat la crearea de la zero a unuia dintre cei mai mari furnizori de internet din România. În 2005, Bogdan şi-a schimbat direcţia către obiective mai orientate spre management obţinând diploma EMBA cu ASEBUSS in 2005, urmată în 2011 de o diplomă de la Harvard. În 2013 a absolvit MIT Global Entrepreneurship Development.
*CIO Council este Asociația Directorilor de Tehnologia Informațiilor și Comunicații din România și reunește peste 80 de membrii ce dețin sau au deținut funcția de Chief Information Officer/ Director IT în mari corporații românești sau multinaționale din domenii diverse de activate.
Pentru înscrieri sau informații suplimentare despre cel mai bun eveniment de IT al anului, accesați www.cioconference.ro.