De ce nu este bună competiția în viaţa oamenilor
Competiţia între indivizi sau grupuri de indivizi este văzută de majoritatea oamenilor că fiind elementul care poate întări caracterul şi produce excelenţă. Renumitul psiholog american Alfie Kohn, care vine pe 21 mai la Bucureşti, contrazice această teorie explicând cum, în realitate, cooperarea este cea care generează rezultatele bune şi nu competiţia dintre oameni, scrie WALL-STREET.RO.
"Există dovezi palpabile care atestă că productivitatea la locul de muncă suferă că rezultat al competiţiei", afirmă Alfie Kohn. El arată că întrecerea dintre oameni, care înseamnă că un om trebuie să piardă, pentru ca altul să câştige, nu este este niciodată utilă, potrivită, fie că are loc la locul de muncă, acasă sau la şcoală.
Astfel, psihologul american, specializat în educaţia copiilor, explică pe baza unor studii că fenomenul competiţiei îşi face apariţia în viaţa oamenilor încă de la cele mai fragede vârste, părinţii fiind cei care îşi doresc ca cei mici să fie mai buni decât ceilalţi, iar copiii, la rândul lor, ajung să îşi perceapă valoarea drept dependenţă de o sursă externă de evaluare.
Citește mai multe pe WALL-STREET.RO.