După Musk nu vine potopul
“Cine ar putea fi succesorul lui Elon Musk la conducerea companiei Tesla?”. Aceasta este întrebarea care stă pe buzele tuturor. De când cu toate cele întâmplate în ultima vreme cu celebra companie și la fel de celebrul său “stăpân“.
Prin urmare, să înceapă “jocurile”. Compania Tesla trebuie să îl desemneze până la jumătatea lunii noiembrie pe succesorul lui Elon Musk în funcţia de preşedinte. Numele James Murdoch – cel care s-a alăturat anul trecut Consiliului de administraţie al companiei Tesla este cel mai rulat.
Astfel, James Murdoch, directorul general în exercițiu al trustului 21st Century Fox e favorit în vânata funcție de președinte al companiei Tesla, potrivit The Guardian. La rândul său, J.Murdoch va fi înlocuit de fratele său, Lachlan Murdoch. În funcţia de director general al trustului media 21st Century Fox. Aceasta după finalizarea transferului acţiunilor către Walt Disney.
Musk plus Tesla egal adio: Povestea decurge astfel
Elon Musk a acceptat, la sfârşitul lunii septembrie, să demisioneze din funcţia de preşedinte al companiei Tesla. Și să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari în cadrul unui acord cu autorităţile de reglementare din Statele Unite. În cadrul acordului, care necesită aprobarea unei instanţe judiciare, Elon Musk va putea rămâne director general al companiei Tesla, dar trebuie să demisioneze în cel mult 45 de zile din funcţia de preşedinte al Consiliului de administraţie. Nu va avea dreptul să fie reales în această funcţie timp de trei ani. Elon Musk şi Tesla vor plăti şi o amendă de 20 de milioane de dolari.
Comisia pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare (SEC) l-a acţionat în judecată pe Elon Musk sub acuzaţia că a indus în eroare investitorii. Procesul a fost intentat după ce Elon Musk a transmis prin Twitter pe 7 august că a obţinut fondurile necesare pentru delistarea de la bursă a companiei Tesla şi trecerea acesteia sub control privat prin cumpărarea în cadrul unei tranzacţii de 420 de dolari pe acţiune, un anunţ care a generat confuzie şi a condus la creşterea valorii firmei pe piaţa bursieră. Însă Comisia pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare afirmă că Elon Musk de fapt nu obţinuse fondurile necesare. Elon Musk a acceptat acordul de finalizare a litigiului „fără a recunoaşte ori a nega acuzaţiile formulate în plângerea Comisiei pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare”, conform documentelor judiciare.
Compania Tesla a acceptat să numească doi noi directori independenţi şi să înfiinţeze o comisie care să monitorizeze comunicaţiile oficiale ale lui Elon Musk. Elon Musk catalogase procesul drept „nejustificat”.
Geniala “nebunie”
Chiar dacă, în cazul lui Musk vorbim despre singurătatea alergătorului de cursă lungă, după cum subliniază unii dintre analiști cu siguranță omenirii îi va lipsi geniala “nebunie” a lui Musk în fruntea Tesla. După Musk nu va aveni potopul, dar e clar că Tesla va trece prin schimbări.
Să nu uităm că acest om născut în 1971 în Africa de Sud, pasionat de computere, a creat până să împlinească vârsta de 12 ani un joc video, numit Blastar. Joc pe care l-a vândut pentru circa 500 de dolari. Studiile universitare le-a început în Canada, de unde s-a transferat la Universitatea din Pennsylvania. Unde a obţinut diplome în economie şi fizică. Ulterior a fost admis la Stanford, în California, pentru un doctorat în fizică. Cu siguranță acum el pregătește ceva. Sau, mai bine zis, altceva.
Sursa foto: Entrepreneur