Educaţia în România. Dăm vina pe sistem sau acţionăm responsabil?
Se poate vorbi de o revoluţie în educaţie, pornind de la conştiinţa fiecărui om? Se poate crea o masă critică din vocea tuturor celor care vor să schimbe ceva în bine, fiecare prin propriile puteri şi competenţe? Am invitat cele mai influente voci din zona educaţiei pentru a identifica problemele grave, dar şi posibile ieşiri din criză. O radiografie pe care am dorit-o cât mai lucidă, dar şi într-o notă optimistă, salvatoare, pentru a da speranţă celor care se încăpăţânează să îşi crească aici copiii.
Coverstory
Educaţia în România – o analiză SWOT și posibile soluţii
Cele mai active voci din educaţia românească fac o analiză responsabilă a sistemului educațional din România. Ce are școala altora și nu are școala noastră? De ce să nu mai dăm vina pe sistem și să începem a acționa fiecare în dreptul său, ca părinte, educator, lider, antreprenor, decident?
Trend
Homeschooling în România. Soluție reală sau extravaganță de moment?
Întrebarea la care încă nu există un răspuns clar este dacă homeschooling-ul reprezintă sau nu o alternativă serioasă la sistemul de învățământ instituționalizat din țara noastră.
Citeşte reportajele speciale despre lideri care te inspiră – inventivi şi curajoși, care vor să schimbe în bine faţa României:
Oportunități
Românii care renunță la joburile din corporații ca să fie profesori în comunități defavorizate.
Da, ei există, iar vestea bună este că sunt tot mai mulți și mai motivați să contribuie la însănătoșirea sistemului.
Strategie personală
Tinerii români care au dat psihologia pe caligrafie. La Atelierul de Caligrafie, oamenii mari reînvață scrisul, dintr-o perspectivă care să îi ajute să evolueze personal și profesional.
Interviu
Constantin Lomaca, „Teach for Romania”: Un pedagog de școală nouă – de ce educatorul de azi trebuie să fie un lider?
Citește Revista CARIERE de septembrie. Afli poveşti reale, de valoare, despre leadership autentic.
Pentru a te abona acceseaza pagina de abonare din site-ul cariereonline.ro.