În afacerile europene, se vorbește limba germană
În acest context, România are nevoie să se adapteze la tendințele Comunității Europene, iar un prim pas va fi făcut în sistemul de educație, prin implementarea unui program internațional de specializare și perfecționare pentru profesorii români de limbă germană.
De ce pun atât de mult europenii accent pe învățarea limbii germane?
Reprezentantul KIKUS în România, Ștefania Filip, afirmă că Germania și-a consolidat poziția de motor al dezvoltării și progresului Uniunii Europene, iar acest aspect s-a răsfrâns, fără doar și poate, și asupra relațiilor sociale și economice pe care le are cu restul Spațiului European. „Europenii au fost nevoiți să învețe limba germană, datorită progresului pe care această țară l-a facilitat în relațiile cu restul statelor. Persoanele care au învățat această limbă au avut acces mult mai ușor pe piața muncii, au avut posibilitatea de a învăța și de a se perfecționa prin programele de studiu și bursele oferite anual de statele germane. Nu în ultimul rând, vorbitorii de germană au avut o conexiune mai bună cu progresul tehnologic și cu invenția timpurilor moderne – internetul (extensia .de are peste 12 milioane de domenii, este a doua în lume după extensia .com)”, afirmă Ștefania Filip, reprezentantul KIKUS în România, celebrul program international de învățare a limbii germane, consacrat în toată lumea.
Programul international KIKUS, ajunge în România și este dedicat specializării și perfecționării profesorilor de germană
Profesorii români de limbă germană din gradinițe și centre de predare a limbilor străine vor lua contact cu celebra metodă de predare a limbii germane, care ajunge și în țara noastră, după ce a fost implementată cu succes în mai multe țări din Europa, Asia, Africa și America de Sud. Seminarul de inițiere în metoda KIKUS, pentru profesori, va avea loc în perioada 8-9 mai 2015, la Constanța și este organizat de Kikus România și Centrul pentru multilingvismul copiilor din Munchen.
În cadrul seminarului, profesorii vor afla informații pragmatice despre stabilirea curriculei de predare (cu ce să înceapă cursul, în ce ordine să predea informațiile copiilor etc.), despre elementele de psihopedagogia copilului preșcolar (ce trebuie să știe profesorul despre copiii de diferite vârste pentru a atinge obiectivele de învățare), despre metodologia de predare (predarea diferențiată în funcție de vârsta copilului, metode de captare și menținere a atenției) și cum pot aplica mai ușor metoda KIKUS în clase.
Programul internațional este deschis tuturor profesorilor de limbă germană din grădinițe și centre educaționale, precum și studenților din anii terminai ai facultăților de litere în limba germană. La întâlnirea de lucru de la Constanța, seminarul va fi susținut de dr. Edgardis Garlin, fondatorul programului KIKUS și unul dintre cei mai buni metodiști în predarea/învățarea limbii germane din lume.