Ingineria nu mai este un domeniu în care femeile sunt o excepție
Înainte de evenimentul CODESS ce va avea loc astăzi, 14 noiembrie, în Bucureşti, Beverly Baker, Bogdana Botez şi Camelia Blaga ne-au împărtăşit câteva lucruri despre ce înseamnă CODESS pentru ele, cum au descoperit pasiunea lor pentru tehnologie şi de ce o femeie poate să „facă diferenţa”.
Bev Baker, Director BB Seminars, ne povesteşte despre călătoriile sale şi femeile pe care le-a întâlnit la seminarii. Ne-a spus că toate femeile sunt la fel, numai că diferă situaţiile în care se află şi modul de viaţă pe care acestea îl au. Vorbim despre diferenţa dintre bărbaţi şi femei, iar Bev ne-a mărturisit că nu este neapărat o diferenţă. „Toţi sunt frumoşi şi au nevoie unii de ceilalţi. Atât bărbaţii, cât şi femeile au dreptate. Da, femeile sunt diferite de bărbaţi. Femeile aduc o nouă perspectivă. Abordează în alt mod lucrurile”, ne spune Bev, completând ideea cum că egalitatea dintre femeie şi bărbat este un subiect din care nu vrea să facă parte deoarece ar ajunge la ideea de rasism şi nu este cazul.
Şi pentru că vorbim despre diferenţa pe care o aduce o femeie în domeniul tehnologiei, am întrebat-o pe Camelia Blaga, Support Manager in Microsoft GBS, despre noutatea pe care o femeie o aduce în domeniul IT. „N-aş spune că sunt diferenţe sau noutăţi care ţin de profilul de specialist, ci mai mult de personalitate, de atitudine. Fiecare are calităţiile sale, care îl fac mai potrivit pentru un rol sau altul. Femeie sau barbat, toţi cei care doresc să aibă o carieră de succes sunt ambiţioşi şi dornici de a ieşi din zona de confort, dornici de a-şi depăşi limitele şi de a căpăta experienţă. Lucrăm însă cu toţii împreună şi ne bucurăm de diferenţele dintre noi care ne fac să fim compleţi ca echipă”, ne spune Camelia.
Un hobby, o pasiune, am zice că se naşte în momentul „X”. În ceea ce o priveşte pe Bogdana Botez, Software Development Engineer, Microsoft Development, pasiunea ei pentru tehnologie nu a început la un moment dat. „Îmi aduc aminte, că, pe când eram în şcoala primară, mi s-a părut interesant cum tatăl meu lucra cu pistolul de lipit. Pe atunci, mi s-a spus că nu am voie să interacţionez cu el pentru că poate fi periculos. Dar când am desfăcut telefonul – cu disc- pentru că eram curioasă să văd ce e înăuntru, pentru ca ulterior să lipesc firele la loc -ca să îl fac să funcţioneze înainte să vină părinţii acasă şi să-şi dea seama ce am făcut – am luat pistolul şi mi-am dat seama că nu e aşa mare filozofie şi că reticenţa iniţială era nejustificată. Şi aşa a fost tot parcursul meu – un şir de prejudecăţi desfiinţate”.
Aşadar, dacă doriţi să aflaţi mai multe despre experienţele de viaţă şi cum reuşesc să facă faţă într-o „lume a bărbaţilor”, sunteţi aşteptaţi începând cu orele 18:30, la Hotel Intercontinental Bucureşti.