Lansarea ediţiei Cariere aprilie 2013
Pretextul întâlnirii cu publicul din seara precedentă a fost lansarea ediţiei de aprilie a revistei Cariere, un număr dedicat iniţiativelor verzi, individuale sau ale companiilor.
"Am constatat că există oameni din diferite profesii care renunţă la confortul şi privilegiile pe care le oferă o slujbă bună într-un birou din metropolă, în favoarea unui trai simplu, în pas cu natura, într-un loc uitat de civilizaţie. Aşa că am decis să vorbim în această seară despre renunţarea la supraabundenţă, deconstruirea vieţilor noastre complicate şi să pledăm pentru simplitate, moderaţie şi un fel de a trăi în pas cu natura" – a spus redactorul-şef al revistei Cariere, Daniela Oancea.
În prima parte a serii, Magor Csibi, Director de programe WWF România, Adrian Florea, Managing Partner Trend Consult şi medicul chirurg Andrei Laslău au vorbit despre beneficiile unui stil de viaţă ponderat.
Magor Csibi, iniţiatorul proiectului Think Outside the Box, un vizionar şi activist recunoscut în domeniul protecţiei mediului, a vorbit despre "tehnicile de supravieţuire pe minimum" în mediul urban dobândite în cadrul proiectului său personal- Caveman, atunci când timp de trei luni a trăit fără electricitate, fără maşină, fără apă caldă, cu intenţia de a reduce la minimum impactul său asupra mediului înconjurător.
Adrian Florea, Managing Partner, Trend Consult Group a permutat principiile sustenabilităţii în zona de business şi a susţinut ideea de "leadership în jos", prin intermediul căreia managerii, ca factori de decizie, ar putea să identifice şi să transmită în toate structurile organizaţiei din care fac parte oportunităţile şi acţiunile prin care compania să devină mai verde.
Andrei Laslău, medic rezident de chirurgie generală, foarte cunoscut în spaţiul mediatic pentru experimentul său personal cu dieta ketogenică, prin intermediul căreia a reuşit să slăbească 20 de kilograme în 45 de zile a pledat pentru un consum ponderat de alimente neprocesate şi a oferit câteva recomandări pentru ca dietele pe care le ţinem să funcţioneze. Dieta experimentată de Laslău este una în care macronutrienţii sunt setaţi în felul următor: din totalitatea caloriilor zilnice, 5% provin din carbohidraţi, 30% din proteine şi 65% din grăsimi. Medicul spune că orice dietă low carb/ketogenică e destul de bună atâta timp cât consumăm sub 100 de grame de carbohidraţi pe zi.
În partea a doua, cititorii prezenţi la lansare s-au putut reconecta cu natura plantând răsaduri la ghiveci sub îndrumarea Adinei Filculescu, owner-ul florăriei Enrose şi s-au distrat cu iluzionistul George Gache, care a prezentat un număr de entertainment prin magie.
Doi dintre cei mai norocoşi cititori au câştigat, prin tragere la sorţi, în urma tombolei organizate ad hoc, câte o pereche de ochelari, un premiu oferit de Adrian Lungu, directorul de marketing de la Essilor.
Echipa Cariere mulţumeşte prietenilor care au susţinut acest eveniment, printre care: restaurantul La Seratta, Aqua Carpatica şi Domeniile Sâmbureşti, Kido Travel & Events, La Conaşu`, Essilor.
Pentru mai multe instantanee de la eveniment, surprinse de fotograful Alex Conu, click aici.